15.11.2018 Šabac

U Šapcu održan prijem za američkog ambasadora

U Šapcu održan prijem za američkog ambasadora Foto: Beta, SO Šabac
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je u čast ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota priredio prijem u Gradskoj kući.

Zelenović je u govoru ukazao da u Šapcu "ne odlučjuje jedan čovek", već lokalnu politiku "kreiraju svi oni kojima su na prvom mestu interes građana i razvoj grada, kao modernog, evropskog".
U saopštenju se navodi da je Zelenović predstavio ambasadoru Skotu predsednika Skupštine Šapca Nemanju Pajića, zamenika gradonačelnika Dušana Kostadinovića i predstavnike političkih stranaka i pokreta koji čine vladajuću većinu u gradskoj Skupštini, i ukazao da je dobra politika Šapca rezultat njihovog zajedničkog doprinosa.

Ambasador Skot je pitao o nagradi "Šampion lokalnog razvoja" koju je Šabac nedavno dobio,a pitao je i o sistemu neposredne demokratije koji se primenjuje u tom gradu.

Zelenović je objasnio kako u šabačkim mesnim zajednicama funkcioniše "institucionalizovan mehanizam neposrednog odlučivanja" čiji je rezultat "narodna volja i potpuna kontrola građana nad javnim novcem".

Na ambasadorovo pitanje o investicijama, gradonačelnik je odgovorio da se uprava Šapca "bori za sve kompanije za koje veruje da mogu da doprinesu boljitku građana".

Razgovarali su i o poljoprivredi šabačkog kraja.

Ambasador Skot je s domaćinima prošetao gradom i u Kulturnom centru otvorio izložbu "Spasavanje Srbije: Američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915. godine", postavljena u Šapcu povodom 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side