UDS: Isporuka medicinske i materijalne pomoći Srbiji veliki korak EU
27.03.2020 Beograd

UDS: Isporuka medicinske i materijalne pomoći Srbiji veliki korak EU

UDS: Isporuka medicinske i materijalne pomoći Srbiji veliki korak EU Foto: Beta / Goran Sivacki
Koalicija Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) pozdravila je "veliki korak" EU koja je Srbiji isporučila paket medicinske i materijalne pomoći za borbu protiv epidemije korona virusa i njenih ekonomskih posledica.

UDS je u saopštenju ocenila da je za Srbiju od ogromnog životnog i političkog značaja novi pristup EU, koji kako se navodi, podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije.

"Posle početne sporosti i problema koje je Evropa imala, kao deo sveta koji je najdramatičnije pogođen koronavirusom, EU je pokazala da razume značaj brze i konkretne pomoći i Srbiji kao zemlji kandidatu za članstvo, i očuvanju sveevropske solidarnosti kao jednoj od ključnih evropskih vrednosti", stoji u saopštenju.

Koalicija je pozvala sve učesnike političkog života, a posebno predstavnike vlasti, da "nijednim aktom ili izjavama" ne relativizuju značaj te pomoći i da, "bez ikakvih dilema, čuvaju i sprovode opredeljenje Srbije da ostane na putu evropskih integracija i u trenutnim teškim okolnostima i u vremenu koje će uslediti posle prestanka opasnosti izazvane virusom".

UDS čine pokret Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side