UDS: Vulin ne sme da ostane ministar jer ponižava državu i građane
30.03.2020 Beograd

UDS: Vulin ne sme da ostane ministar jer ponižava državu i građane

UDS: Vulin ne sme da ostane ministar jer ponižava državu i građane Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Duška Stefanović
Organizacija Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas od premijerke Ane Brnabić da u najkraćem roku parlamentu podnese zahtev za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog raspisivanja javne nabavke za ispitivanje svog rejtinga u vanrednom stanju.


"Aleksandar Vulin je jedan od simbola bahatosti ove vlasti. Trošenje javnih sredstava na 'umivanje' lika i dela ministra u jeku pandemije virusa COVID - 19 i vanrednog stanja je vrhunska zloupotreba javnog novca u lične i partijske svrhe", ocenio je UDS.

UDS čine Srbija 21, Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski front.

Ta organizacija je navela da je Ministarsto odbrane svake godine dobijalo sve veća budžetska sredstva i optužilo Vulina da se tim sredstvima služi za podizanja sopstvenog rejtinga, "u maniru nekadašnjeg portparola Mirjane Marković".

"Sramotno je i ponižavajuće prema građanima da vojska oprema centre za obolele od virusa COVID 19 jastucima i presvlakom iz rezervi bivše JNA, iako je proteklih godina imala na raspolaganju preko 300 miliona evra dodatnog novca iz budžeta. Vulin ne sme ostati ministar, jer svojim ponašanjem ponižava građane, državu i njene institucije", dodaje ta organizacija.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side