20.11.2018 Beograd

Unicef: U Srbiji 30 odsto dece na ivici siromaštva, svako deseto dete apsolutno siromašno

Unicef: U Srbiji 30 odsto dece na ivici siromaštva, svako deseto dete apsolutno siromašno Ilustracija / Foto: Beta, AP
Oko 30 odsto dece u Srbiji živi na ivici siromaštva dok svako deseto dete živi u apsolutnom siromaštvu, saopštio je danas Unicef povodom 20. novembra, Svetskog dana deteta.

Po podacima te misije UN, 20 odsto dece u Srbiji nije primilo sve vakcine, a skoro trećina dece mlađe od pet godina nema odgovarajuću ishranu.

"Jedno od četvoro dece u Srbiji do druge godine života iskusilo je fizičko kažnjavanje a više od 40 odsto iskusilo je nasilne metode disciplinovanja kod kuće, koji imaju negativan uticaj na njihovoj razvoj", naveo je Unicef.

Dodaje se da 50 odsto dece uzrasta od treće do pete godine života ne ide u vrtić, a da skoro trećina dece ispod pet godina nema ni tri dečije knjige u kući.

Unicef je naveo i da se skoro 60 odsto devojčica iz romskih naselja uda pre navršene 18-te godine za razliku od sedam odsto devojčica iz opšte populacije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.11.2018, 15:35h Odmah preduzeti radove...

    ""Unicef: U Srbiji 30 odsto dece na ivici siromaštva, svako deseto dete apsolutno siromašno..." ... - Hitno ubrzati izgradnju GONDOLE Ratno Ostrvo-Kalemegdan - neka se deca igraju i uče o slavnoj istoriji njihove Otadžbine jer detinjstvo je najlepši deo života!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side