UNS: Istražiti pretnje zbog izveštavanja o zloupotrebama sa vodom u Zrenjaninu
17.02.2020 Beograd

UNS: Istražiti pretnje zbog izveštavanja o zloupotrebama sa vodom u Zrenjaninu

UNS: Istražiti pretnje zbog izveštavanja o zloupotrebama sa vodom u Zrenjaninu
Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas tužilaštvo i policiju da hitno istraže pretnju koju je zbog izveštavanja o malverzacijama u izgradnji postrojenja za vodu u Zrenjaninu dobio sin vlasnice lokalne televizije KTV Danijel Radić.

Kako je preneo UNS, Radić je ranije izjavio da je od sina gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, Danila, dobio preteću poruku "Vidimo se uskoro" i da strahuje da će on ili neko od članova njegove porodice biti napadnut.

Radić je u izjavi policiji kojoj je prijavio pretnju, rekao i da je dan nakon što je 12. februara na KTV emitovan prilog o zloupotrebama u izgradnji fabrike vode u Zrenjaninu, na parkingu Gradske kuće sačekao gradonačelnika Čedomira Janjića i pitao ga "zašto je 24. januara dao lažnu izjavu da će građani Zrenjanina za nedelju dana dobiti zdravu pijaću vodu".

"Susret je bio veoma neprijatan i neprijateljski nastrojen od strane gradonačelnika prema meni. Taj snimak koji sam načinio u dvorištu Gradske kuće sam objavio oko 12.00 časova, da bi mi na društvenu mrežu Instagram stigla poruka koju sam prethodno naveo", naveo je Radić.

Zatražio je da državni tužilac oglasi tim povodom i da se proceni bezbednost i ugroženost njega i članova njegove porodice, navodeći da oseća strah da "ne prođe kao novinar Milan Jovanović iz Grocke, kome je zapaljena kuća nakon ukazivanja na kriminalne radnje predstavnika vlasti".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side