UNS: Neprihvatljive uvrede Budimiru Ničiću
12.02.2019 Beograd

UNS: Neprihvatljive uvrede Budimiru Ničiću

UNS: Neprihvatljive uvrede Budimiru Ničiću
Udruženje novinara Srbije osudilo je danas uvrede koje su upućene predsedniku UNS-a na Kosovu Budimiru Ničiću i poručilo da su netačne tvrdnje u saopštenjima RTV Gračanice i Srpske liste.

Kako su naveli iz UNS-a, ispod teksta pod naslovom "Neprijatnost ili šala" koji je objavila GracanicaOnline.Info na svom Fejsbuk nalogu postavljen je komentar: "Jadan si ti Ničiću Ameri te plaćaju da uništavaš sve što je Srpsko!!! Krvavi dolari koje si dobio su od prodaje organa otetih i poklanih Srba!".

U tekstu koji je komentarisan objavljeni su navodi iz saopštenja uredjivačkog kolegijuma RTV Gračanice i političke stranke Srpska lista, kao i Ničićev odgovor na saopštenje RTV Gračanice. 

U saopštenju RTV Gračanice ističe se da je novinarka ove medijske kuće Dragana Stanojević na protestu "Jedan od pet miliona" doživela neprijatnost od Budimira Ničića koji joj je rekao "slikaj, slikaj, pa odmah da pošalješ Vučiću (Aleksandar)".RTK Gračanica je navela da je Ničić Draganu Stojanović "etiketirao kao režimsku novinarku" dok je izveštavala sa protesta, a da je on bio učesnik protesta.

Osim RTV Gračanice, reagovala je i Srpska lista koja je navela da je "sramno novinare izlagati poruzi i sprečavati u obavljanju posla".

Ničić je rekao UNS-u da je izveštavao sa protesta i da nije tačno da je koleginicu nazvao režimskom novinarkom.

"Tačno je da sam u šali koleginici Dragani Stojanović rekao slikaj, slikaj, pa odmah pošalji Vučiću, jer je mene i kolege upadljivo fotografisala i zbog čega sam joj se javno izvinio", rekao je Ničić, a saopštio UNS.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side