25.05.2019 Beograd

UNS osudio napad na Zorana Jovanovića Mačka fotoreportera

UNS osudio napad na Zorana Jovanovića Mačka fotoreportera
Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je jučerašnji napad na uglednog fotoreportera "Večernjih novosti" Zorana Jovanovića Mačka i zatražilo strogu kaznu za nasilnika.

Кako je UNS-u rekao Jovanović, dok je bio na zadatku fotografišući nova parking mesta u ulici Čarlija Čaplina u Beogradu u popodnevnim časovima, nepoznata osoba fizički i verbalno ga je napala.

„Rekao je da zna iz kog smo medija, jer smo imali nalepnicu na automobilu. Ođednom je vikao, unosio mi se u lice i nije dozvoljavao da fotografišem, iako sam mu objasnio da je to javni prostor na kome je dozvoljeno snimanje. Кada sam se odvojio od njega, šutnuo je moj fotoaparat i mene u zadnjicu, a zatim me je pljunuo“, rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da je njemu i vozaču Svetozaru Miranoviću, koji je dotrčao iz automobila kako bi ga odbranio, nepoznata osoba rekla da zapaliti njih i vozilo kojim su došli. Кako su saopštile „Novosti“ kolegu je napao Željko Požarac koji je uhapšen, nakon što je slučaj prijavljen policiji.

UNS je zaprepašćen ovako drskim napadom na fotoreportera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side