18.04.2019 Beograd

Uskršnja poslanica nadbiskupa Hočevara

Uskršnja poslanica nadbiskupa Hočevara Foto: Beta/Miloš Miškov
Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas predstojeći Uskrs svim vernicima i upozorio da "sva zla koja su prisutna u nama, među nama i našim društvima, predstavljaju plod greha, ličnog i kolektivnog".

 

"Kolektivni greh je u našoj lažnoj solidarnosti kada svesno saučestvujemo u koruptivnim delima, podržavamo zle navike i sva loša i nemoralna usmerenja u društvima kojima pripadamo", poručio je nadbiskup Hočevar povodom Uskrsa koji Rimokatolici slave u nedelju, 21. aprila.

On je u uskršnjoj poslanici napomenuo da jedno od najtragičnijih obeležja današnjice leži u tome što je vera pogrešno shvaćena i negativno predstavljena, pa čak i toliki vernici nemaju o njoj celovito saznanje.

"Većina ljudi pre svega ne veruje dosledno u Boga Stvoritelja. Žive kao da Boga nema i ponašaju se kao da su oni sami jedini gospodari svega stvorenog pa i svog tela", kazao je Hočevar.

Naglasio da je da je "svojim vasrksnućem Isus Hrist pobedio izvore i uzroke smrti, umora, zaborava, sebičnosti, mržnje, svađe i ratova".

Nadbiskup je "braću i sestre istočne tradicije" pozdravio tradicionalno sa "Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese".

Uputio je i poruku patrijarhu Irineju u kojoj mu je čestitao osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslave crkve.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side