18.04.2019 Beograd

Vasiljević: Brnabić pokazala zainteresovanost za probleme ratnih veterana

Vasiljević: Brnabić pokazala zainteresovanost za probleme ratnih veterana Foto: Beta/Teodora Kostic
Na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić prvi put smo videli zainteresovanost vrha države za probleme rаtnih veterаna, rаtnih vojnih invаlida i člаnova porodicа pаlih borаcа, izjavio je danas predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Željko Vasiljević.

On je novinarima na Savskom trgu, gde su ratni veterani zakazali protest, rekao da su "zadnjim atomom snage" pokušali da nateraju državu da počne ozbiljno da rešava njihove probleme.

"Tek kad smo najavili da će protest trajati ispred kabineta predsednika danima i nedeljama, dok nam se problem ne reši, mi smo u zadnja dva dana imali sastanak sa ministrom, premijerkom", rekao je Vasiljević.

Vasiljević je rekao da je Brnabić na današnjem sastanku sa predstavnicima udruženja pokazala veliko razumevanje za njihove probleme.

"Imala je dovoljno hrabrosti da kaže pred svima da ona o ovim problemima nije znala i da sada kad je saznala da će pokušati da ih rešava", rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, dogovor koji su udruženja postigla sa Brnabić je da posle Vaskrsa, 29. aprila održe novi sastanak.

"Mi zaista više nemamo vremena za bacanje, jer se bojimo da za kratko vreme više neće imati ko ni snage niti će biti živih da se bore za ova prava", ocenio je on.

Vasiljević je kazao da u Srbiji "jedan čovek ima fiktivnu i suštinsku moć" da reši njihov problem.

"Jednom njegovom izjavom (Aleksandra Vučića) mogu naši problemi da budu rešeni. Zato smo mi bili spremni da organizujemo protest ispred Predsedništva i da od gospodina Vučića tražimo tu političku poruku da je došlo do kraja i da nama treba da se pomogne", poručio je on.

Zahtevi rаtnih veterаna, rаtnih vojnih invаlida i člаnova porodicа pаlih borаcа su ukidanje Zаkonа o izmenаmа i dopunаmа zаkonа o osnovnim prаvimа borаcа, vojnih invаlidа i porodicа pаlih borаcа, donošenje Zakona o pravima veterana, obezbeđivanje adekvatnog lečenja za njih.

Nešto više od 100 okupljenih građana nosili su zastave Srbije i transparente na kojima je pisalo "Vulin dezerter, a ministar odbrane", "Dok su borci branili Kosovo, Vučić je dobio stan", "Odmah zakon o ratnim veteranima", "Dok su borci ginuli, političari se bogatili" i "Ratne dnevnice za sve borce".

Oni su najavili da ako njihovi problemi ne budu rešeni, za 15 dana započeće štrajk glađu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side