Do kraja nedelje dezinfekcija prostora između zgrada u Beogradu
01.04.2020 Beograd

Do kraja nedelje dezinfekcija prostora između zgrada u Beogradu

Do kraja nedelje dezinfekcija prostora između zgrada u Beogradu Foto: Beta/Beoinfo
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će do kraja nedelje biti dezinfikovani prostori između zgrada i blokova polusirćetnom kiselinom, iz 16 malih vozila koja služe za prskanje komaraca.

 

Vesić je jutros za televiziju Pink izjavio da je to sredstvo po preporuci Svetske zdravstvene organizacije dobro za dezinfekciju međublokovskih površina, kao i da su se javljali privatnici koji su na raspolaganje za ubrzavanje dezinfekcije nudili gradu svoja takva vozila.

"Oni su tu da se očisti površina između ulica, ulice radi Gradska čistoća. Do kraja nedelje biće završeno svih deset beogradskih opština, a onda ponovo. Ima dovoljno dezinfekcionih sredstava", kazao je Vesić.

Na pitanje novinara kako će izgledati život u Beogradu ako se uvede 24-časovna zabrana kretanja, Vesić je rekao da će "izgledati potpuno drugačije i da grad ima planove i za to", ali da ta mera nije doneta pa zbog toga o njoj ne treba razmišljati, budući da "od nas zavisi da li će biti doneta".

"Molim građane da poštujemo ove mere, ako ih poštujemo neće doći do 24-časovne zabrane kretanja. Ta mera znači spasavanje života ljudi, ako jedan život može da se spase ona je opravdana", rekao je Vesić.

On je naveo da "preko 90 posto građana poštuje sve mere" uvedene zbog epidemije korona virusa, ali da "ima građana - četiri, pet, šest posto - koji ništa ne poštuju i koji se sprdaju" a zbog kojih se uvode rigoroznije mere.

"Pojedini upravnici stambenih zgrada su tokom dezinfekcije stambenih zgrada govorili stanarima da su to političke mere. Da li su spremni da plaćaju sahrane tim ljudima koji izađu da se šetaju? Govorim o manjini koja se ponaša kao da se ništa ne dešava", rekao je Vesić i dodao da mere koje se donose suzbijanje epidemije koronavirusa nisu političke.

On je rekao da je "lažna vest da će 24-časovna zabrana kretanja biti uvedena u Beogradu u sredu uveče", kako se proširilo na društvenim mrežama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side