20.02.2020 Beograd

Vlada Srbije utvrdila Predlog zakona o pravima boraca, o izgradnji autoputa do Sarajeva

Vlada Srbije utvrdila Predlog zakona o pravima boraca, o izgradnji autoputa do Sarajeva Foto: Novi magazin / SA
Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, čime će biti omogućeno objedinjavanje prethodnih zakonskih rešenja i sveobuhvatno regulisana materija koja se odnosi na zaštitu ove populacije, saopšteno je danas.

Članovi Vlade utvrdili su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o saradnji na realizaciji projekta autoputa/brze saobraćajnice Beograd – Sarajevo – Beograd.

"Ovaj projekat je od velikog nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja jer se njime ostvaruje veza, ne samo sa autoputem "Miloš veliki" i budućim "Moravskim koridorom", već i sa Pan – evropskim koridorima. Njegovom realizacijom biće unapređena putna struktura u regionu, čime se stvaraju uslovi za bolju ekonomsku saradnju i privredno povezivanje dve države", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na inicijativu Кomesarijata za izbeglice i migracije, na sednici je usvojena i Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke "Кrov 2020", koja predviđa njeno štampanje u periodu od 2. do 14. marta ove godine, u tiražu od 1,5 miliona komada i u vrednosti od 10 dinara, a prodajom ukupnog tiraža biće obezbeđena finansijska sredstva za kupovinu do deset seoskih domaćinstava za porodice izbeglica i interno raseljenih lica.

Vlada Srbije utvrdila je i osnovu za zaključivanje sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koja se pružaju u Republici Srbiji i Republici Albaniji.

"Potpisivanje ovog sporazuma doprineće unapređenju bilateralnih odnosa u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i eliminisanju prepreka u elektronskom poslovanju, omogućiti korišćenje i jednako pravno dejstvo kvalifikovanih usluga od poverenja u obe zemlje i uzajamno priznavanje kvalifikovanih sredstava za kreiranje elektronskog potpisa, kvalifikovanog elektronskog pečata i elektronskog žiga", saopštila je Vlada Srbije.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side