Vladimir Đukanović: Đilas hoće monopol nad opozicijom
01.08.2019 Beograd

Vladimir Đukanović: Đilas hoće monopol nad opozicijom

Vladimir Đukanović: Đilas hoće monopol nad opozicijom Foto: prtscr ytb
Poslanik Srpske napredne strnake (SNS) u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović ocenio je da je tema potencijalnog bojkota predstojećih izbora "slamka spasa" za Savez za Srbiju i jednog od lidera tog saveza i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da ostanu u igri na političkoj sceni.

Đukanović je u autorskom tekstu koji je objavljen danas u listu "Blic", dodao da se zbog toga tema potencijalnog bojkota izbora "veštački nameće".

"Duboko svestan da na izborima ne može da ostvari iole povoljan rezultat za svoju družinu koju je oko sebe okupio, Đilas je odlučio da se za početak izbori za primat u opoziciji, odnosno da on bude taj koji će zauzeti mesto broj jedan u celokupnoj opoziciji", napisao je Đukanović.

On je ocenio da je sve primetnije da lider Stranke slobode i pravde sve više "svoju oštricu" usmerava ka ostalim opozicionarima nego što ulazi u klinč sa vlašću, i konstatovao da je Đilasov cilj da "podavi" konkurenciju.

Đukanović je naveo da Đilas putem medija organizuje "satanizaciju opozicionara" koji se protive mogućem bojkotu izbora.

"Uostalom, golim okom je vidljivo kroz šta je prošao (predsednik Pokreta slobodnih građana) Sergej Trifunović na N1 televiziji samo zato što se negativno izrazio o mogućem bojkotu izbora. Sličan linč je preživeo Đorđe Vukadinović, jer je odlučio da se vrati u skupštinske klupe", ocenio je Đukanović.

On je naveo da je sama suština bojkota da se Đilas nametne kao neprikosnoveni lider opozicije koji, kako je ocenio, drži monopol nad čitavom opozicijom.

"Zapravo, Đilas bi bio čak najidealniji kao jedina opozicija, jer imati takvog tipa za protivnika je miran san za vlast narednih najmanje deset godina. Moglo bi se slobodno reći da je čak u interesu vlasti da pomogne Đilasu u njegovim namerama", ocenio je Đukanović za "Blic".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side