Vlasnici vikendica onemogućili aktiviste udruženja Savski nasip da održe protestnu šetnju
19.08.2018 Beograd

Vlasnici vikendica onemogućili aktiviste udruženja Savski nasip da održe protestnu šetnju

Vlasnici vikendica onemogućili aktiviste udruženja Savski nasip da održe protestnu šetnju Foto: Pixabay
Udruženje Ulice za bicikliste saopštilo je večeras da su vlasnici nelegalnih objekata na Savskom nasipu sprečili šetnju grupe građana koji su svoj protest prijavili policiji.

Kako se navodi, članovi udruženja Savski nasip, uz policijsko obezbeđenje, nameravali su da prošetaju do kanala Galovica po Savskom nasipu, ali su šetnju sprečili vlasnici nelegalnih objekata, a policija nije reagovala.

"Vlasnici vikendica su sve vreme vređali učesnike šetnje i pretili nasiljem, na šta policija takođe nije reagovala, a situacija je bila na ivici sukoba. Udruženje Savski nasip smatra da je ovo poraz države, jer ista dozvoljava da se vlasnici nelegalnih objekata okupe i javno eksponiraju, iako otvoreno krše više zakona ove zemlje", navodi se u saopštenju.

Udruženje Savski nasip već mesecima ukazuje da je zabranjeno kretanje motornih vozila po nasipu, a da to čine vlasnici nelegalnih vikendica. Oni upozoravaju da su biciklisti i pešaci ugroženi zbog motornih vozila koja se voze po nasipu, a da sam nasip nije izgrađen tako da može da podnese motorni saobraćaj, te se tako ugrožava njegova stabilnost.

Incidenti između građana koji protestuju zbog motornih vozila na nasipu i vlasnika nelegalnih vikendica i ranije su se dešavali.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side