21.07.2018 Novi Sad

VOICE: Informativne emisije Prvog programa RTV-a skoro niko ne gleda

VOICE: Informativne emisije Prvog programa RTV-a skoro niko ne gleda
Gledanost Informativnog programa Radio-televizije Vojvodine (RTV) najniža je od kada se sprovodi merenje gledanosti, a pojedine emisije prošle nedelje nije gledao niti jedan gladalac, pokazala su najnovija istraživanja agencije AGB Nielsen Media Researć, a prenosi Vojvođanski istraživačko analitički centar (VOICE).

Prema istraživanjima pomenute agencije u koje je VOICE imao uvid, Prvi program RTV-a je u periodu od 13. do 15. jula prosečno imao oko 4.000 gledalaca, što je 0,2 odsto ukupnog vojvođanskog televizijskog auditorijuma.

Tri godine ranije prosečan rejting Prvog programa iznosio je 0,89 odsto stanovnika Vojvodine starijih od četiri godine. Emisije Dnevnik u 5, Državni posao, Politbiro, Razglednice i Petkazanje imale su prosečan rejting od preko 50.000 gledalaca, a nekoliko Dnevnika u 5 gledalo je 104.000 gledalaca, piše VOICE (www.voice.org.rs).

Prema najnovijim istraživanjima agencije AGB Nielsen Media Researć, centralnu informativnu emisiju Dnevnik u 5, u subotu, 14. jula 2018, gledalo je 3.886 gledalaca. Sutradan je pomenutu emisiju ispratio 2.551 gledalac, što je svega 0,14 odsto građana Vojvodine koji su to vreme bili uz TV prijemnike.

U poređenju sa periodom pre velikih smena kompletnog uredništva Prvog programa RTV-a, maja 2016, to predstavlja drastičan pad gledanosti centralne informativne emisije pokrajinskog javnog medijskog servisa. Primera radi, Dnevnik u 5 je januara 2015. u proseku pratilo 77.762 gledalaca i to je tada bio ubedljivo najgledaniji sadržaj na Prvom program, piše VOICE.

Specijalnu emisija Ritam Exita 2018. u premijernom terminu od 19 sati prošle subote su gledala 144 gledaoca, dok je u nedelju emisiju ispratilo 772 gledalaca.

U tekstu se navodi da su podaci o gledanosti oba programa RTV-a svojevremeno analizirani svake nedelje na programskom kolegijumu kojem su u obavezi bili da prisustvuju svi urednici, ali od smena naovamo većina urednika praktično nema uvid u gledanost emisija.

Gledanost Dnevnika u 5, ali i Prvog programa u celosti, nije poznata ni članovima Programskog saveta, jer su im direktorka programa Sonja Kokotović i glavni i odgovorni urednik Nenad Ćaćić uskratili uvid u statistiku agencije AGB Nielsen Media Researć s obrazloženjem da tih podataka nema, piše VOICE.

"Analize kvaliteta i gledanosti Prvog programa RTV-a skoro i da nema od kada njime upravljaju Sonja Kokotović i Nenad Ćaćić. Uostalom, ko se danas uopšte još seća da je obrazloženje za smenu rukovodstva RTV-a u maju 2016. glasilo - pad gledanosti", navodi VOICE.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Skot: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli Skot: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

 • Dačić: Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod Dačić: Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani na referendumu.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte... U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

  Tema broja: Srbija i svet -- Šta određuje, a šta će određivati (spoljnu) politiku Srbije? -- Zadatak za neko buduće rukovodstvo mogao bi da bude definisanje seta prioriteta, kojim bi se politika “prema regionu” odvojila od spoljne i na neki način normalizovala. Postavljena na principima dobrosusedskih odnosa, težila bi ostvarenju punog potencijala prekogranične saradnje, zajedničkih projekata, a sve u kontekstu članstva u EU. Ovde bi posebnu korist morale imati manjine. Marko Savković*

 • Direktor Železnica podneo ostavku Direktor Železnica podneo ostavku

  Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojičić podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da je imao opstrukcije u radu i da je bio onemogućen da raspolaže imovinom tog preduzeća.

 • Si pisao Vučiću: Spreman sam da vodimo strateško partnerstvo Srbije i Kine Si pisao Vučiću: Spreman sam da vodimo strateško partnerstvo Srbije i Kine

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo u kojem mu je predsednik Kine Si Đinping zahvalio na čestitki povodom kineske Nove godine i naveo da je spreman da ulaže napore da zajedno vode strateško partnerstvo dve zemlje ka većem napretku, saopšteno je danas iz Vučičevog kabineta.

 • Tužba protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja Tužba protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja

  Agencija za borbu protv korupcije zatražila je podnošenje tužbe protiv rešenja Povernika za informacije od javnog zanačaja kojim joj je naloženo da novinarki CINS-a omogući uvid u dokumente koje su politički subjekti koristili kаo sredstvа obezbeđenjа zа kredite i zаjmove u kаmpаnjаmа zа sve nivoe izborа 2012, 2014, 2016, 2017. i 2018. godine.

 • Agencija: Vučić u kampanji Budućnost Srbije nije prekršio Zakon Agencija: Vučić u kampanji Budućnost Srbije nije prekršio Zakon

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije" nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, saopštila je danas Agencija.

 • Analitičar: Nemoguće razgraničenje bez priznanja Analitičar: Nemoguće razgraničenje bez priznanja

  Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je danas da je nemoguće razgraničenje bez priznanja Kosova, navodeći da se teritorija jedne zemlje može menjati samo uz dopuštenje građana odnosno na referendumu i da je antiustavan način na koji je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio "zvaničnu poziciju Srbije" u dijalogu sa Prištinom.

 • Srbiji će, ovim tempom, biti potrebno 40 godina da iskoreni siromaštvo Srbiji će, ovim tempom, biti potrebno 40 godina da iskoreni siromaštvo

  Srbija je zemlja društvene nejednakosti i ovim tempom biće potrebno 40 godina da u njoj bude iskorenjeno siromaštvo, rečeno je danas na tribini "Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja".

 • Šreder: Realno je da Srbija do 2025. uđe u EU Šreder: Realno je da Srbija do 2025. uđe u EU

  Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da je realno da Srbija do 2025. uđe u Evropsku uniju i da je uveren da će Priština morati da ukine takse na srpske proizvode.

 • Potpisivanje Sporazuma sa narodom i na protestu u Novom Sadu Potpisivanje Sporazuma sa narodom i na protestu u Novom Sadu

  Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu imaće priliku da u petak tokom protesta potpišu dokument koji je nazvan "Sporazum sa narodom", a koji su pripremile opozicione političke partije i organizacije na poziv organizatora i učesnika protesta u Beogradu.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side