06.02.2019 Beograd

Vojni sindikat Srbije: Rame uz rame sa narodom na ulici

Vojni sindikat Srbije: Rame uz rame sa narodom na ulici Foto: Beta / Miloš Miškov
Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je danas svoje članove da se priključe protestima u Srbiji i stanu na ulici "rame uz rame sa svojim narodom" u borbi za Ustav i zakon, uz ocenu da su sada institucije u vlasti jednog čoveka.

"Već su nas kontaktirali iz nekih gradova i naši predstavnici će govoriti na protestima", rekao je predsednik VSS-a Novica Antić na konferenciji za novinare, navodeći da VSS ne podržava neku partiju i političku opciju već "svenarodni protest".

On je rekao da će VSS predložiti organizatorima protesta da se napravi koordinaciono telo, "krizni štab", koji bi jasno formulisao ciljeve i kako ih ostvariti.

"Bojimo se da se enegija protesta ne potroši, pa smatramo da je formiranje ovog tela neophodno", rekao je Antić.


Foto: Beta / Miloš Miškov

 

On je rekao da je za VSS prihvatljivo da za stolom na kojem bi se formulisali ciljevi budu i predstavnici partija ako se od tog sindikata ne traži da kaže da podržava neku partiju ili političara.

Navodeći da je VSS pod pritiscima jer ukazuje na nepravilnosti u radu ministarstva odbrane, on je rekao da ministar Aleksandar Vulin odbija razgovor s tim sindikatom iako je "reprezentativan" i pozvao ga da im zakaže susret u narednih petnaest dana ili će oni "doći kod njega".

Antić je rekao da se prema generalnom sekretaru tog sindikata Predragu Jevtiću sprema najteža kazna zbog javnih istupa, kao što se i njemu desilo, jer je vojni disciplinski tužilac pokrenuo postupak protiv Jevtića iako je to "protivustavno".

Na konferenciji je saopšteno i da su VSS, Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline i Veterani Republike Srbije osnovali udruženje građana Spona Srbije kako bi se borili za poštovanje zakona i bolji materijalni, socijalni položaj ljudi.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side