06.10.2017 Beograd

Vučić: Dva miliona evra za Srpski dom u Vukovaru i Srpski centar u Kninu

Vučić: Dva miliona evra za Srpski dom u Vukovaru i Srpski centar u Kninu Foto: Beta/AP/Darko Vojinović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija dati dva miliona evra za obnovu i uređenje Srpskog doma u Vukovaru i Srpskog centra u Kninu.

Predsedništvo Srbije je saopštilo da je Vučić u razgovoru s predsednikom Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj, Miloradom Pupovcem, izrazio ;spremnost Srbije da i dalje pruža pomoć i podršku srpskoj zajednici u Hrvatskoj i da o odnosima dve zemlje razgovara s hrvatskim zvaničnicima.

Uz zahvalnost Vučiću za "podršku rešavanju položaja Srba u Hrvatskoj", Pupovac je istakao važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske i otvorenije i konkretnije saradnje Beograda i Zagreba.

 

Vučić Srbima sa Kosova: Pitanje jedinstva Srba je pitanje opstanka na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, na sastanku sa Srbima sa Kosova, da je pitanje jedinstva Srbija pitanje njihovog opstanka na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je rekao da treba sprečiti pokušaje razbijanja jedinstva koji dolaze iz krugova "onih koji žele da oslabe kapacitet za ostvarivanje kolektivnih političkih prava Srba na Kosovu i Metohiji".

U saopštenju se navodi da su predstavnici Srba rekli da imaju želju da se u saradnji sa predsednikom i Vladom Srbije izbore za opstanak i svoja kolektivna prava.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side