15.09.2018 | 11:23h ► 15:01h Beograd

Vučić: Indija će uvek moći da računa na podršku Srbije, na naš glas

Vučić: Indija će uvek moći da računa na podršku Srbije, na naš glas Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas potpredsedniku Indije Venkaj Naidu na odluci da ne prizna jednoglasno proglašenu nezavisnost Kosova i poručio da Indija može da računa na podršku Srbije u međunarodnim institucijama.

"Možete da računate na našu podršku i naš glas, baš kao što smo mi uvek mogli da računamo na podršku Indije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa Naiduom.

On je rekao da je tema današnjih razgovora bila ekonomska saradnja i da je trgovinska razmena dostigla 200 miliona dolara, ali da to mora da bude mnogo više.

Vučić je dodao da je Srbija ukinula vize za građane Indije i da se nada uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Beograda i Delhija i Beograda i Mumbaja.

On je rekao da je saradnja dobra u poljoprivredi i da se nada proširenju saradnje u industrijalizaciji softvera.

"Siguran sam da će i naši investitori biti sve zainteresovaniji za ulaganje u Indiju. Iz godine u godinu će se videti pomaci u našoj saradnji", rekao je Vučić.

 

Vučić se izvinio zbog netačne izjave da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora
 

Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere. On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je "ispao glup".

"Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevisnkom sektoru koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran shvatio bih odmah", rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

On je za svoj tim rekao da je najbolji i da želi da ih pohvali jer mu je uvek donosio pobede i da će to činitii u budućnosti.

"To što sam ja ispao glup i što je to bila glupost šta da radim, bez loše namere je bilo", istakao je Vučić.

On je juče povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu "Beograda na vodi" rekao da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora.

 

Vučić: Država će izdvojiti novac za lečenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će biti izdvojen novac iz budžeta za lečenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića iz Svilajnca koji boluje od malignog tumora - neoblastoma.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu posle satsanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je "zamolio" ministra zdravlja Zlatibora Ločara i premijerku Anu Brnabić da se država odrekne određenih stvari iz tekuće budžetske rezerve da bi se pomoglo obolelom dečaku.

"Država če preuzeti sve obaveza na sebe", rekao je Vučić.

Oboleli dečak hitno mora da ide na lečenje u kliniku "Sant Joan de Deur" u Barseloni za šta je potrebno 191.312,81 evro.

 

Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Indije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, i indijski ambasador u Beogradu Subrat Batardži potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Indije, u okviru zvanične posete potpredsednika Indije Venkaja Naidua Beogradu.

Potpisanim sporazumom o vazdušnom saobraćaju stvaraju se mogućnosti za obavljanje direktnog redovnog vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, kao i dogovaranja komercijalnih aranžmana podele koda između avio-prevoznika.

Mihajlović je rekla da Srbija i Indija imaju tradicionalno dobre političke odnose i da je važno unaprediti ekonomsku saradnju, "za šta postoji veliki prostor".

"Novi, moderan sporazum o vazdušnom saobraćaju važan je korak na tom putu, jer je bolje povezivanje uslov za unapređenje odnosa u oblasti ekonomije, za razgovore o novim poslovima i potencijalne nove investicije", rekla je Mihajlović.

 

Vučić: Doneću dobre vesti iz Kine

Aleksandar Vučić danas je izjavio da sa velikom željom sutra ide u zvaničnu posetu Kini i da očekuje potpisivanje nekoliko važnih sporazuma, što će biti dobre vesti za Srbiju.

"To mi je peti put da se sastajem sa kineskim predsednikom Si Đinpingom. Voleo bih da imam još češće susrete, ali to je ogromna čast za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle poslovnog foruma Srbija-Indija.

On je istakao da je važno što će biti potpisan ugovor o stateškom partnerstvu koneske kompanije Ziđin o strateškom partnersvu u RTB-u i što će kineski proizvođač guma Šandong u Zrenjaninu otvoriti fabriku.

"Posebno sam srećan jer su nam najavile najmoćnije kineske kompanije da hoće da razgovaraju sa nama", kazao je Vučić.

Dodao je da se sa kineskom Eksim bankom priprema sporazum o finansiranju obilaznice oko Beograda.

"Verujem da ćemo prvi put kupiti naoružane bespilotne letelice. Nadam se već pre kraja godine. Mi moramo da štitimo svoju zemlju i moramo da obezbedimo sigurnost za sve naše građane", kazao je Vučić.
 

Vučić: Narod nikad u životu neće glasati za Narodnu stranku

Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na kritike funkcionera Narodne stranke, da za tu partiju narod nikada neće glasati.

On je, povodom navoda funckionera Narodne stranke Vladimira Gajića da neće Vučića pobediti na izborima, nego da će ga s vlasti skinuti narodna pobuna, rekao da je Gajić u pravu kada kaže da za njih niko neće da glasa.

"Sve je u pravu što se toga tiče. Nikad u životu narod neće da glasa za njih. Samo neka budu svesni da postoje ljudi koji nisu mnogo fascinirani njihovim lopovlukom", rekao je Vučić i dodao da "mi nećemo silom, mi ćemo na izborima, dokle nam narod bude davao poverenje".

Povodom izbora bivšeg sudije Specijalnog suda za borbu protiv organizovanog kriminala Vladimira Vučinića za potpredsednika beogradskog odbora Narodne stranke, Vučić je rekao da se sad vidi koliko je Vučinić bio nezavisni sudija, kako je predstavljan u medijima, kao i to da je bio na "Miškovom platnom spisku".

 

Vučić: Sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa

 Aleksandar Vučić izjavio je danas da sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa.

"Nisam optimista po pitanju sporazuma. Ako mislite da je sporazum moguć bez sveobuhvatnog paketa, bez dodatne ekonomske pomoći Srbiji, dramatično bržeg rasta u svakom pogledu u Srbiji i sveobuhvatnog paketa koji bi se ticao naše budućnosti, pa ne pada mi na pamet da vam to kažem", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da misli da je Srbija dobro postavila svoju platformu.

"Pre svega je važan interes našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Da li je to realno, ne bih rekao, da li je realno bez sveobuhvatnog paketa, nemoguće je, jer Srbija to neće", rekao je Vučić.

Pre nekoliko dana u intervjuu agenciji Rojters Vučić je rekao da je za sporazum neophodno da Srbija dobije jasne garancije za ulazak u Evropsku uniju.

 

Vučić: Republika Srpska i Sandžak nisu isto

Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Republika Srpska i Sandžak, odnosno Raška oblast, neuporedive, jer njihov položaj u Ustavu Bosne i Hercegovine i Srbije, nije isti."Republika Srpska i njeno postojanje je zagarantovano Ustavom. Sandžak, ovo nije Otomanska imperija, ne postoji kao takav u Ustavu Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da na njegove reči da Srbija voli Republiku Srpsku, ali u okviru Bosne i Hercegovine, pojedini političari u BiH na takav način pominju Sandžak.

"Ja nikada ne bih gazio Ustav Bosne i Hercegovine, niti Dejtonski sporazum", rekao je Vučić.

Upitan o Crnoj Gori, Vučić je rekao da vidi da se u medijima u Crnoj Gori vodi negativna kampanja protiv Srbije, a da među rukovodstvima dve zemlje postoje razlike, ali da se nada da će se raditi na pitanjima koja su važna za budućnost.

On je dodao i da će uskoro pozvati predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da poseti Srbiju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side