02.09.2018 | 15:37h ► 16:00h Beograd

Vučić: Onima sa visokim penzijama povećanje od 8.000 u odnosu na 2014.

Vučić: Onima sa visokim penzijama povećanje od 8.000 u odnosu na 2014. Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će penzionerima s visokim penzijama, koji su imali penziju oko 70.000 dinara, sada imati penziju oko 93.000 dinara.

 

 

On je rekao da će ta penzija biti 8.000 ili 9.000 viša od one koju su imali 2014. godine, a oko 20.000 dinara više od one koju su imali posle smanjenja 2014. godine.

Vučić je rekao da to znači da će oni na godišnjem nivou imati oko 100.000 dinara više novca od penzija.

 

Očekujem neizvesnu borbu u Majdanpeku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će rezultati izbora u Majdanpeku biti neizvesni.

"Danas su izbori u Majdanpeku, naši protivnici su favoriti, svi su tamo podržali listu jedne od članica Saveza za Srbiju... Ja očekujem da bude neizvesno, videćemo večeras... Naši politički protivnici su veliki favoriti", rekao je Vučić novinarima u Grdeličkoj klisuri upitan šta očekuje od formiranja Saveza za Srbiju.

On je dodao i da očekuje da će u Majdanpeku izlaznost na izbore biti viša od 50 odsto.

U Majdanpeku se održavaju redovni lokalni izbori na kojima će se za 31 odborničko mesto u Skupštini opštine nadmetati kandidati sa sedam izbornih lista.

Opštinska izborna komisija proglasila je izborne liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Majdanpek", "Milan Krkobabić - PUPS - I Majdanpek je Srbija", i "Ivica Dačić i Dragan Marković Palma - SPS - Jedinstvena Srbija".

Na izborima će učestvovati i liste "Doktor Marko Radulović - Srpski pokret Dveri", "Vlaška stranka Most", "Vlaška stranka" i lista Grupe građana "Dosta je bilo - Upalimo svetlo".

 

Grdelička klisura prioritet, završetak deonice do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da da je završetak deonice auto-puta kroz Grdeličku klisuru prioritet i da očekuje da ta deonica bude završena do kraja godine.

"Mi smo rekli do kraja godine. Ja sam rekao vi to pokušajte i ako bude gotovo do kraja januara neće nikome pasti kruna s glave. Najvažnije je da ovo bude bezbedno", rekao je Vučić novinarima u Grdeličkoj klisuri.

On je obilazeći deonicu u Grdeličkoj klisuri, gde se tri puta srušio potporni zid, rekao da plan mora da se izmeni i da će brdo biti srušeno.

Vučić je rekao da "galerijama" mora da se kontroliše moguće klizište.

"Završite ovaj posao da građani srbije budu sigurni i bezbedni", rekao ej Vučić.

On je dodao da je zahvalan onima koji su preuzeli odgovornost, jer se kada je pao potporni zid vođena negativna kampanja zbog koje mnogi ne žele da se prihvate tog posla.

 

Ne možete porediti Đilasa i Vesića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne mogu porediti nekadašnji predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i aktuelni zamenik gradonačelnika i bivši zvaničnik DS-a a sada SNS-a Goran Vesić, jer je Vesić uvek išao za istom idejom, dok je Đilasu ideja bila samo novac.

Vučić je novinarima u Grdelčkoj klisuri rekao da se Đilas i Vesić ne mogu porediti, "jer ne možete da poredite Đilasove milione i Vesićevo potkrovlje" i optužio Đilasa da pre dolaska na vlast nije imao ništa osim stana na ime svoje supruge i jedng automobila, kao i da se na vlasti obogatio.

Đilas je ranije ove nedelje rekao da je svoje stanove i kuće kupovao od svojih para, a da je Vesić uzeo potkrovlje u Njegoševoj ulici čim je ušao u DS.

Vučić je rekao da je Vesić uvek pratio svoju ideju i da je i kada je prešao u Srpsku naprednu stranku pratio ideju za kojom je išao i kada je pratio ubijenog premijera Srbije i predsednika DS Zorana Đinđića.

"Goran Vesić je pratio svoju ideju, pratio je onu ideju za kojom je išao za Đinđićem", rekao je Vučić novinarima u Grdeličkoj klisuri.

On je dodao da se s Vesićem nije slagao ni na fakultetu, kada je Vesić bio član DS, dok prema njegovim rečima, Đilas tada nije bio član DS.

Vučić je rekao da se Vesić sklonio nakon što su "unutar DS odlučili da se sami obračunaju sa Đinđićem", ali da je i tada bio lojalan i nije loše govorio o DS.

"Mislite da je danas lako Vesiću? I dalje ga 50 ili 60 odsto članova SNS-a gleda kao uljeza", rekao je Vučić.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side