Vučić: Predstoji nam teška borba za očuvanje nezavisnosti
25.04.2018 | 11:37h ► 14:10h Beograd

Vučić: Predstoji nam teška borba za očuvanje nezavisnosti

Vučić: Predstoji nam teška borba za očuvanje nezavisnosti Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je danas da Srbiji predstoji teška borba za očuvanje nezavisnosti zemlje.

"Jer kada pričamo o Kosovu, mi ne razgovaramo sa kim treba, odnosno sa Kosovom, već sa njihovim moćnim zaštitnicima... Problem je kada treba da razgovarate sa onima koji su razarali Srbiju 1999. godine i priznali državu Kosovo 2008. godine. Oni su veoma moćni i snažni", rekao je Vučić u Nišu.

Prilikom otvaranja novog pogona fabrike Leoni u Nišu, Vučić je rekao da u toj politici Srbija mora da bude razumna i racionalna, da sačuva svoju nezavisnost i zaštiti zemlju, ali da je ni na koji način ne ugrozi.

"Hoćemo da imamo mir i budućnost", rekao je Vučić.

On je rekao da u razgovoru sa svetskim liderima u lice kaže sve ono što njegovi prethodnici u proteklih 20 do 25 godina nisu smeli, ali da uvek vodi računa o Srbiji jer želi da zemlja ima veći ugled.

"Hoću da budemo poštovani i na istoku i na zapadu. Vi to zaslužujete jer ste svojim izborom omogućili Srbiji da ide napred", rekao je Vučić.

 

Važno mi je da se svi novinari osećaju bezbedno

Predsednik  je kazao da mu je važno da se novinari u Srbiji osećaju bezbedno i da je saglasan da treba da se razgovara o problemima u medijskoj sferi i kako oni mogu da se reše.

"Saglasan sam da treba da se razgovora i da vidimo kako probleme možemo da rešimo", rekao je Vučić novinarima u Nišu upitan da li se oseća odgovornim i šta će da preduzme jer je, po izveštaju Reportera bez granica o slobodi medija u svetu, Srbija pala za deset mesta i gde, kko je konstatovano, nije bezbedno biti novinar.

U izveštaju Reportera bez granica piše da je Srbija pod predsednikom Aleksandrom Vučićem postala zemlja gde je nebezbedno biti novinar, što je jasno prema alarmantnom broju napada na novinare, da ti napadi nisu istraženi, rešeni i počinioci kažnjeni, a provladini mediji vode protiv istraživačkih novinara agresivne kampanje blaćenja.

Vučić je ocenio kao "interesantno" to što Reporteri bez granica govore o predsedniku koji u toj oblasti nema nikakve nadležnosti.

On je kazao da se preduzimaju mere za bezbednost novinara i da će se i dalje preduzimati, kao i da veruje da će Reporteri bez granica koji "sasvim sigurno nemaju političku konotaciju čim govore o predsedniku Vučiću zaduženom za tu oblast", biti "zadovoljniji" sledeće godine.

Vučić je rekao da mu je važno da se svi novinari osećaju bezbedno, a da one ne može da reguliše društvene mreže na kojima se takođe preti novinarima, jer ako bi to pokušao, svi bi rekli da ukida medijske slobode.

"Ali, to je istina sa dva kraja i zato ću ja pokušati malo da se približim vama, ne morate vi meni", rekao je Vučić.

autor: JU, VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side