Vučić se izvinjava zbog izjave Milenka Jovanova
21.03.2017 | 09:42h ► 10:13h Beograd

Vučić se izvinjava zbog izjave Milenka Jovanova

Vučić se izvinjava zbog izjave Milenka Jovanova Foto: Beta / Slobodan Miljević
Kandidat za predsednika Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima zbog uvredljivih izjava funkcionera SNS-a Milenka Jovanova na račun porodice predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

"U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim građanima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti. Nismo isti i nikada nećemo biti. Moj tim i ja nikada nećemo vređati članove tuđih porodica", naveo je Vučić u pisanoj izjavi.

On je pozvao građane da prihvate njegovo izvinjenje zbog jedne pogrešne, i to ne njegove izjave, a "dosovskim kandidatima" poručio da "nastave napade na njegovu porodicu, jer je u dosadašnjem toku kampanje jasno video da drugi program i politiku nemaju".

Po njegovim rečima, od početka izborne kampanje, glavna meta napada gotovo svih predsedničkih kandidata nije bila njegova politika, ili politika Vlade, već on lično i njegova porodica, a u tome su prednjačili, pre svih, kandidati bivšeg režima i njihovi izborni štabovi.

"Moja porodica, moj brat, moj sin, postali su tema najvulgarnijih napada, kako protivkandidata tako i njihovih timova. Razume se da su me njihove laži uvek teško pogađale, ali su oni, na žalost, time pokušali da legalizuju i legitimizuju napad na porodicu kao sredstvo političke borbe", naveo je Vučić.

On je potom objasnio da je reagujući na to, posle još jednog u nizu napada jednog predsedničkog kandidata na njegovog brata u nastupu na RTV Vojvodina, njegov kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio "grdnu grešku" pokušavajući da im uzvrati istom merom, pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog "dosovskog kandidata".

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov izjavio je juče da supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić "upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji".

 

Vučić razgovarao sa poslanikom Evropskog parlamenta Knutom Flekenštajnom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa poslanikom Evropskog parlamenta Knutom Flekenštajnom o situaciji regionu i ulozi Srbije kao faktoru mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je Flekenštajnu, inače potpredsedniku Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, zahvalio na podrškci te političke grupe evropskom putu Srbije.

Predsednik Vlade Srbije zahvalio je Flekenštajnu, koji je i predsednik Upravnog odbora "Udruženja samarićanskih radnika" u Nemačkoj, na saradnji stručnjaka i volontera te nemačke humanitarne organizacije sa nadležnima u Srbiji u pružanju pomoći migrantima.

On je naglasio da je "Udruženje samarićanskih radnika" izgradnjom izbegličkih centara u Dimitrovgradu i Subotici, ali i svakom drugom vrstom direktne pomoći migrantima, neposredno pomoglo i srpskim vlastima.

Flekenštajn je pohvalio odgovornost i organizovanost sa kojom je Srbija pristupila migrantskoj krizi.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.03.2017, 13:41h STOP PRIMITIVIZMU SVIH BOJA

    Mora se prestati sa primitivizmom koji je uveden u Srbiju u vreme Šešelja i DOS-a, a koji su naprdnjaci podigli na još viši nivo, i koji odgovara primitivcima svih boja i seksualnih opredelenja !!

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side