09.11.2012 Novi Sad

Vučić sutra otkriva detalje o prisluškivanju

Vučić sutra otkriva detalje o prisluškivanju
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra izneti više podataka o aferi prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Vučić na proslavi povodom oslobođenja Novog Sada nije želeo da odgovara na pitanja novinara o prisluškivanju i o novim antikorupcionaškim predmetima.

"Očekujem da ću koliko sutra o tim temama više stvari reći. Danas je svečani dan i praznik u Novom Sadu, tako da ćemo malo manje lepe stvari ostaviti za sutrašnji dan", rekao je Vučić.

On nije želeo da se izjašnjava ni o kadrovskim rešenjima u MUP-u, odnosno najavi direktora policije Milorada Veljovića da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.

Krađa da se proglasi kriminalom koji ne zastareva

Vučić je izjavio danas da postoji ideja da se promeni Ustav Srbije, kako bi krađa državnih para proglasi kriminalom koji ne zastareva.

To ne treba shvatiti kao novu inicijativu promene Ustava koja se radi "zbog nečeg drugog", rekao je Vučić u Novom Sadu.

"Smatramo da je veoma važno da svi u Srbiji razumeju da se ne isplati krasti i baviti se korupcijom i kriminalom. Ta poruka će biti i više nego jasna i mi sada moramo da pronađemo najbolji pravni modus kako bi ljudima bilo jasno da će, i posle 10 godina, ukoliko su počinili takav zločin protiv narodne i državne imovine, odgovorati" , rekao je Vučić

Vučić je istakao da nije suština u pravnom mehanizmu, već "u jasnoj političkoj volji koju niko u budućim generacijama neće moći da promeni".

autor: RF izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 3.05.2013, 09:12h nada

    nemoj sve odjednom,rasporedi ta laganja i zamajavanja bar na godinu dana , ti si covece dno dna !

  • 27.11.2012, 08:03h kole

    ovaj je mister "malo sutra"

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side