11.10.2012 Novi Sad

Vučić:Pogrešno protumačen teritorijalni integritet

Vučić:Pogrešno protumačen teritorijalni integritet
Prvi potpredsednik Vlade Srbije izjavio je da je od evropskog komesara za proširenje Štefana Filea danas dobio uveravanje da formulacija o teritorijalnom integritetu Kosova, koji se navodi u Stretegiji o proširenju EU, u Srbiji pogrešno protumačena.

"Danas sam dugo razgovarao sa Fileom i dobili smo uveravanja da namera ove sintagme nije bila na način kako smo protumačili", izjavio je Vučić i dodao da se nada da je to samo "pitanje nespretne formulacije".

Vučić je istakao da je u izveštaju sve manje ili više očekivano i ponovio da nema "dobrih i lakih rešenja" po pitanju Kosova i Metohije.

"Niko od građana Srbije neće biti srećan ni jednim rešenjem i za Srbiju ostaje samo da se kreće u onim okvirima u kojima može da dobije najviše što može, a izgubi najmanje što mora", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li će učestvovati u pregovorima sa Prištinom, Vučić je odgovorio da mu niko nije ništa slično ponudio.

"Ne bežim od odgovornosti, ali mislim da imam dovoljno dužnosti i obaveza. Da budemo sasvim otvoreni, jedva stižem i to da završim", kazao je Vučić.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar (4) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 12.10.2012, 09:23h građanin

  Aman ljudi dosta je... Shvatite da mi ne želimo u takvu EU.

 • 12.10.2012, 08:35h SINISA (1)

  nema ovde pogresnog tumacenja,samo sada nalazite opravdanje.ako je tako sto ne napisu da je KiM jedinstvena celina ili da nema podele,pa da u buducim pregovorima bude celovita teritorija,bilo sta osim ove formulacije.

 • 12.10.2012, 05:12h Ljubomir Zejak (1)

  Zasto su Srbi tako apaticni i nezainteresovani?!.Nemojte se zaliti kako su vam ugrozene mediske slobode.U svakom listu i sire,pruza vam se prilika da date komentare na dogadjaje koji se ticu svih vas i drzave.Od nekoliko miliona srba,niko da ne napise komentar na ovakve promasaje koje cine srpski zvanicnici?!.Morate biti zainteresovani i aktivniji kako bi napravili neke promene na bolje u srpskom drustvu i u srbiji.Nemojte cekati "da vam dogori do noktiju",pa tek onda se trgnete i dremezi kada je sve kasno?!.Zar vas ne zabrinjava to sto postoji pobuna u policiji?!.I to,sto ne fukcionise tuzilastvo i pravosudje?.Vec ima nagovestaja,da postoji oruzana jedinica zandarmerije koja lici na "crvene beretke",i koja moze biti opasno oruzje u necijim rukama."Nisam ja najludji" da o tome brinem?.Vi morate sami da citate te "indijanske dimne signale"."Pozurite dok se vatra nije rasplamsala!".

 • 11.10.2012, 18:55h Ljubomir Zejak

  To su drzavnicki poslovi,nikako "igranje zmurke!".Gde su ti toliki savetnici,koji primaju ogromne plate, da posavetuju neke ministre,koji izgleda su brzopleti i koji "trce ispred rude".EU nije bilo ko,da se sa njome moze u nedogled segaciti i izbegavati obaveze koje se MORAJU ISPUNITI.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side