Vukčević: Samo jedan svedok ubistva Duška Jovanovića
11.09.2014 Podgorica

Vukčević: Samo jedan svedok ubistva Duška Jovanovića

Vukčević: Samo jedan svedok ubistva Duška Jovanovića
Tužilaštvu Crne Gore prijavila se samo jedna osoba koja traži status zaštićenog svedoka u slučaju ubistva novinara "Dana" Duška Jovanovića, kaže v.d. vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković.

"Čitam u medijima i uhvatim se za glavu šta piše o navodnim zaštićenim svedocima u istrazi ubistva Duška Jovanovića. Tužilaštvu se prijavila samo jedna osoba koja traži status zaštićenog svedoka, posle čega se ta ista osoba obratila i medijima. Nema drugih zaštićenih svedoka, niko nam se osim te osobe nije javio", kazao je Vučković za Blic Crna Gora.

On je rekao da je taj navodni svedok letos dao iskaz u Višem tužilaštvu u Podgorici i da se proveravaju njegove tvrdnje.

"Nije još doneta odluka o tome da li će on i dobiti status zaštićenog svedoka. Potrebno je da prođu brojne procedure i provere, da se utvrdi verodostojnost njegovog iskaza", objasnio je tužilac.

On nije želeo da komentariše da li se na osnovu dosadašnjih provera već može govoriti o legitimitetu te osobe kao mogućeg svedoka.

Međutim, jedini navodni svedok koji se do sada prijavio, kako navodi Blic Crna Gora prema izvorima iz tužilaštva, na osnovu provera njegovog iskaza koje su do sada urađene, neće dobiti status zaštićenog svedoka.

Iskaz je nepouzdan, ima i netačnih informacija, a taj svedok je pomenuo mnogo osoba u pokušaju da ih dovede u vezu sa ubistvom, rekao je za list sagovornik iz Tužilaštva, koji dodaje i da je upitan i kredibilitet te osobe.

Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine iz zasede, ispred redakcije "Dana".

Presuda protiv jedinog osuđenog za učešće u zločinu, Damira Mandića, pala je na Vrhovnom sudu i njega čeka novo suđenje.

Mandić je bio osuđen na 18 godina zatvora i već je odležao skoro trećinu kazne.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side