30.12.2018 Beograd

Vukosavljević: Na korak smo do povratka lista Miroslavljevog jevanđelja

Vukosavljević: Na korak smo do povratka lista Miroslavljevog jevanđelja Foto: prtscr ytb
Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je da postoje veoma ohrabrujući nagoveštaji u vezi sa povratkom jednog lista Miroslavljevog jevanđelja u Srbiju iz biblioteke u Sankt Peterburgu gde ga teretiraju kao vrhunsko kulturno dobro.

On je u intervjuu za Večernje novosti od nedelje, 30. decembra kazao da su u kontaktima sa ministrom kulture Rusije Vladimirom Medinskim, i da su uspeli da dođu do rešenja koje je u interesu obe strane.

"U našem Narodnom muzeju nalazi se sedam slika Nikolaja Reriha, koje su dospele između dva svetska rata. Pošto Rusija naredne godine u Moskvi otvara muzej sa imenom ovog slikara, značajnog i kao mislioca i kao filozofa, razgovaramo da se velike vrednosti dvaju naroda vrate kući. I na korak smo do tog važnog datuma", kazao je Vukosavljević.

On je najavio da se pored Moskve planira otvaranje srpskih kulturnih centara i u Londonu i Berlinu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 30.12.2018, 11:05h Očenj, očenj blagogodarim!

    Vukosavljević: Na korak smo do povratka lista Miroslavljevog jevanđelja"...- ...samo Patrijaršija SPCP(ećka) da imenuje Nj.Preosveštenskog Vladiku XY, koji će što pre otići (vionom) do Moskve, Nj.Svetosti Patrijarhu Moskovskom i sve Rusije (sa svim gubernijama) Alekseju Vtoromu, poljubi ga u papuču i dobije blagoslov i povelju o darivanju "naše" povelje, pa - ekspresom pravo u Petersburg i samoljotom v Beljgrad-Peć u Patrjaršiju...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side