24.04.2013 Beograd

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija
Manojlo Vukotić saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto generalnog direktora i glavnog urednika "Novosti" zbog netačnih i podrivačkih ocena pojedinih članova Nadzornog odbora o njegovom radu, kao i zbog nagoveštaja da bi u menadžment i kolegijum te kompanije trebalo da se dovedu partijski ljudi.


"Razmišljati uopšte o tome, kada su sva opredeljenja da se država povuče iz medija su - vanvremenska. Ne želim da radim pod bilo kakvim nadzorom partija i države. Ne želim da osvojenu demokratiju, profesionalnu slobodu i vlastite principe bacam u kantu za smeće", naveo je Vukotić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

On je u saopštenju povodom ostavke koju je podneo Nadzornom odboru na više stranica naveo da ne odlazi zbog rada radne grupe oko privatizacije "Novosti" i da jedva čeka da se to završi i skine krst sa "Novosti" i njega.

"Tu nigde nema korupcije ni mog učešća u bilo kojem kompromitujućem potezu", naveo je Vukotić i dodao da ne odlazi zbog ekonomske krize u toj medijskoj kući koja postoji.

"Ne odlazim zbog kriminalnih radnji (za celu deceniju nema u ovoj kući ni jednog kriminalnog poteza, pokazuju sve provere finansijske, pravne, poreske, policijske)", piše u saopštenju.

On je dodao da je zaprepašcen neprofesionalnošću, zluradošću i lažima koje su u nepouzdanim informacijama objavili pojedini mediji o njegovoj ostavci.

"Na žalost, u tome prednjači sajt Udruženja novinara Srbije. Onda je jasno u kojoj smo novinarskoj 'farmi'", naveo je Vukotić i dodao da je začuđen i gotovo zatečen informacijama koje su objavile novine, agencije i sajtovi u kojima se spekuliše o njegovoj ostavci i razlozima za to i da je zato primoran da iznese nekoliko činjenica.

Kako je saopštio, član Nadzornog odbora ocenjuje da je "neinventivna i nekreativna uređivačka politika izbacila 'Novosti' iz svih tržišnih utakmica", a "Novosti" su prema zvaničnim podacima bile najtiražnije i najprodavanije dnevne novine u Srbiji, sa oko 170.000 primeraka.

Vukotić navodi i da neimenovani član Nadzornog odbora misli da kompaniji ne treba izdavačka delatnost i da je treba ukinuti, a za nekoliko godina izdavaštva kompanija "Novosti" prodala je sedam miliona knjiga, postala najtiražniji izavač u Srbiji i na tome zaradila više od dva miliona evra.

To sve, kako je naveo, govori o nepremostivom jazu u ocenama poslovanja.

"Uz takve ocene nastaviti zajednički rad - zaista je nemoguće. Takvih 'bisera' ima još. Da li su to lični stavovi članova Nadzornog odbora? Njih su predložile - partije. Njih je poslala - Vlada. Treba li da gatam, svakodnevno, šta oni misle, hoće, smeraju? Šta se iza toga valja", naveo je Vukotić.

U njegovom saopštenju se navodi da su samoinicijativno danas ostavke
podneli svih 11 članova Kolegijuma lista "Večernje novosti", svih 10 odgovornih urednika revija i izdanja Kompanije i svi članovi Izvršnog odbora.

 

autor: RF izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vojna parada u Novom Sadu povodom Dana oslobođenja Vojna parada u Novom Sadu povodom Dana oslobođenja

  Povodom 72 godine od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu u tom gradu je danas održana vojna parada - prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, koju je pratio državni vrh Srbije, kao i veliki broj građana.

 • Vučić: Da prevaziđemo poraze, i da idemo dalje Vučić: Da prevaziđemo poraze, i da idemo dalje

  Srećan sam što sam u spomen sobi u kasarni u Nišu mogao da vidim da neko vodi računa o Srbima koji su poginuli u NATO agresiji, što su njihova imena tu, što nisu zaboravljena, iako sve to radimo stidljivo, i dalje se svoje senke plašimo, kaže premijer Aleksandar Vučić.

 • Koha: Beograd izneo dva uslova za pozivni broj, Priština odbila Koha: Beograd izneo dva uslova za pozivni broj, Priština odbila

  Prištinski list "Koha ditore" piše danas da je u pregovorima Beograda i Prištine o sporazumu o telekomunikacijama u Briselu "srpska strana predstavila dva uslova u zamenu za davanje zelenog svetla Međunarodnoj telekomunikacionoj uniji (ITU) koja treba da dodeli pozivni telefonski broj Kosovu", koje je Priština navodno odbila.

 • Nikolić: Srbija se opet bori za pravdu u međunarodnom pravu Nikolić: Srbija se opet bori za pravdu u međunarodnom pravu

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se Srbija danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, opet bori za principe pravde u međunarodnom pravu i poretku i iste standarde za sve.

 • EU: Demarkacija granice Kosova s Crnom Gorom uslov za viznu liberalizaciju EU: Demarkacija granice Kosova s Crnom Gorom uslov za viznu liberalizaciju

  Šefica kancelarije i specijalna izaslanica EU na Kosovu, Natalija Apostolova danas je u Prištini rekla da je demarkaciju granične linije Kosova s Crnom Gorom Evropska komisija postavila Kosovu kao uslov za liberalizaciju viza, da bi se izbegli problemi kojih je bilo s drugim zemljama.

 • Templari žele da obnove izgorelu srpsku crkvu u Njujorku Templari žele da obnove izgorelu srpsku crkvu u Njujorku

  Međunarodni red vitezova templara sa sedištem u SAD je zainteresovan za obnovu crkve Svetog Save koja je izgorela u Njujorku, pišu Večernje novosti.

 • Mladenovac: Mladić pretio da će skočiti sa zgrade Mladenovac: Mladić pretio da će skočiti sa zgrade

  Mladenovčanin D. R. (28) zapretio je večeras oko 18 sati da će skočiti sa vrha zgrade u Ulici Janka Katića u Mladenovcu, a nakon četvoročasovne drame sišao je sa zgrade oko 22 sata.

 • Žrtve zločina u Sjeverinu proglasiti civilnim žrtvama rata Žrtve zločina u Sjeverinu proglasiti civilnim žrtvama rata

  Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da se žrtvama zločina u Sjeverinu mora obezbediti status civilnih žrtava rata, a svi koji su učestvovali u pripremama, organizaciji, komandovanju, izvršenju i skrivanju zločinaca osuđeni.

 • Mirović: Vojvodina dobila ogromnu podršku Vlade Srbije Mirović: Vojvodina dobila ogromnu podršku Vlade Srbije

  Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je Vojvodina dobila ogromnu podršku Vlade Srbije u svakom smislu za realizaciju značajnih projekata i da će u narednoj godini budžet pokrajine dobiti i konkretnu podršku.

 • Minić: Poseta delegacije Krima Srbiji je problematična Minić: Poseta delegacije Krima Srbiji je problematična

  Predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić ocenila je danas da je posete delegacije Krima Srbiji problematična jer utiče pre svega na njene odnose sa Ukrajinom, navodeći da poseta takođe ne doprinosi unapređivanju položaja Srbije u procesu evrointegracija.

 • Vučić: Sutra detalji o istrazi o zbivanjima u Crnoj Gori Vučić: Sutra detalji o istrazi o zbivanjima u Crnoj Gori

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra saopštiti detalje do kojih su došli nadležni organi Srbije u vezi sa istragom koja se u Crnoj Gori vodi povodom optužbi za navodni pokušaj državnog udara u toj državi i hapšenjem grupe državljana Srbije.

 • U 113. godini preminula najstarija Beograđanka U 113. godini preminula najstarija Beograđanka

  Najstarija Beogrаđаnkа, Jelisаvetа Veljković, preminulа je u 113. godini u svom domu nа Senjаku.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Sajam knjiga 2016
medijska pismenost
Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side
Android NM