24.04.2013 Beograd

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija
Manojlo Vukotić saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto generalnog direktora i glavnog urednika "Novosti" zbog netačnih i podrivačkih ocena pojedinih članova Nadzornog odbora o njegovom radu, kao i zbog nagoveštaja da bi u menadžment i kolegijum te kompanije trebalo da se dovedu partijski ljudi.


"Razmišljati uopšte o tome, kada su sva opredeljenja da se država povuče iz medija su - vanvremenska. Ne želim da radim pod bilo kakvim nadzorom partija i države. Ne želim da osvojenu demokratiju, profesionalnu slobodu i vlastite principe bacam u kantu za smeće", naveo je Vukotić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

On je u saopštenju povodom ostavke koju je podneo Nadzornom odboru na više stranica naveo da ne odlazi zbog rada radne grupe oko privatizacije "Novosti" i da jedva čeka da se to završi i skine krst sa "Novosti" i njega.

"Tu nigde nema korupcije ni mog učešća u bilo kojem kompromitujućem potezu", naveo je Vukotić i dodao da ne odlazi zbog ekonomske krize u toj medijskoj kući koja postoji.

"Ne odlazim zbog kriminalnih radnji (za celu deceniju nema u ovoj kući ni jednog kriminalnog poteza, pokazuju sve provere finansijske, pravne, poreske, policijske)", piše u saopštenju.

On je dodao da je zaprepašcen neprofesionalnošću, zluradošću i lažima koje su u nepouzdanim informacijama objavili pojedini mediji o njegovoj ostavci.

"Na žalost, u tome prednjači sajt Udruženja novinara Srbije. Onda je jasno u kojoj smo novinarskoj 'farmi'", naveo je Vukotić i dodao da je začuđen i gotovo zatečen informacijama koje su objavile novine, agencije i sajtovi u kojima se spekuliše o njegovoj ostavci i razlozima za to i da je zato primoran da iznese nekoliko činjenica.

Kako je saopštio, član Nadzornog odbora ocenjuje da je "neinventivna i nekreativna uređivačka politika izbacila 'Novosti' iz svih tržišnih utakmica", a "Novosti" su prema zvaničnim podacima bile najtiražnije i najprodavanije dnevne novine u Srbiji, sa oko 170.000 primeraka.

Vukotić navodi i da neimenovani član Nadzornog odbora misli da kompaniji ne treba izdavačka delatnost i da je treba ukinuti, a za nekoliko godina izdavaštva kompanija "Novosti" prodala je sedam miliona knjiga, postala najtiražniji izavač u Srbiji i na tome zaradila više od dva miliona evra.

To sve, kako je naveo, govori o nepremostivom jazu u ocenama poslovanja.

"Uz takve ocene nastaviti zajednički rad - zaista je nemoguće. Takvih 'bisera' ima još. Da li su to lični stavovi članova Nadzornog odbora? Njih su predložile - partije. Njih je poslala - Vlada. Treba li da gatam, svakodnevno, šta oni misle, hoće, smeraju? Šta se iza toga valja", naveo je Vukotić.

U njegovom saopštenju se navodi da su samoinicijativno danas ostavke
podneli svih 11 članova Kolegijuma lista "Večernje novosti", svih 10 odgovornih urednika revija i izdanja Kompanije i svi članovi Izvršnog odbora.

 

autor: RF izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić: Neću podržati ideju o smeni Jankovića Vučić: Neću podržati ideju o smeni Jankovića

  Premijer Srbije Aleksandar Janković izjavio je večeras da neće podržati ideje koje postoje u njegovoj stranci da se sa mesta zaštitnika građana smeni Saša Janković jer je, kako je istakao, korisno imati tu vrstu političkog protivnika kao korektivni faktor.

 • Vlast smenjuje Jankovića promenom zakona Vlast smenjuje Jankovića promenom zakona

  Srpska napredna stranka planira izmene Zakona o zaštitniku građana kako bi stvorila zakonske uslove da smeni ombudsmana Sašu Jankovića, saznaje Danas u vrhu SNS-a.

 • Vukčević: Bili smo blokirani radom Haga Vukčević: Bili smo blokirani radom Haga

  Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je večeras da je u mnogim slučajevima bilo blokirano u istraživanju zločina postupanjem haškog tužilaštva koje se bavilo procesuiranjem visokih državnih i vojnih funkcionera.

 • Pajtić: Izbori na proleće 2016. godine Pajtić: Izbori na proleće 2016. godine

  Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da se pokrajinski i lokalni izbori ne mogu održati pre proleća 2016. godine, kada bi, kako je dodao, zbog lošeg stanja u državi, trebalo raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

 • Rašić: Polarizacija na Đurićeve i Vulinove Srbe na Kosovu Rašić: Polarizacija na Đurićeve i Vulinove Srbe na Kosovu

  Lider i poslanik Progresivne demokratske stranke u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je da odsustvo srpskih predstavnika sa današnje sednice te skupštine zbog "polarizacije na Đurićeve i Vulinove Srbe", ne doprinosi rešavanju problema Srba na Kosovu.

 • Poslanici Srpske liste ponovo u parlamentu Kosova Poslanici Srpske liste ponovo u parlamentu Kosova

  Poslanici Srpske liste danas, posle dvomesečne pauze, ponovo učestvuju u radu kosovskog parlamenta.

 • Marko Mišković: Optužen sam zbog svog prezimena Marko Mišković: Optužen sam zbog svog prezimena

  Marko Mišković ponovo je danas u Specijalnom sudu negirao sve optužbe koje ga terete da je oštetio putarska preduzeća i utajio porez, istakavši da je optužen samo zato što nosi prezime Mišković.

 • Sertić: Popravili smo ugled Srbije u svetu Sertić: Popravili smo ugled Srbije u svetu

  Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da su mere Vlade Srbije za restrukturiranje javnog sektora, fiskalne konsolidacije, odnosno oporavka privrede, omogućile da se popravi ugled Srbije u svetu, jer su napravljeni "ozbiljni pomaci".

 • Ðurić: Park mira ostaje dok gradonačelnici ne odluče Ðurić: Park mira ostaje dok gradonačelnici ne odluče

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da "Park mira" koji se nalazi na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici može da bude uklonjen jedino ako se o tome dogovore gradonačelnici severnog i južnog dela ovog grada.

 • Gašić: Sporost modernizacije najveći neuspeh vojske Gašić: Sporost modernizacije najveći neuspeh vojske

  Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je najveći neuspeh sistema odbrane u prošloj godini sporost modernizacije, i poručio da će u 2015. to ministarstvo nastojati da nađe mehanizme kako bi se sredstva za Vojsku Srbije brže i lakše nabavljala.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Fonet web tv Tanjug
Android NM