24.04.2013 Beograd

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija
Manojlo Vukotić saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto generalnog direktora i glavnog urednika "Novosti" zbog netačnih i podrivačkih ocena pojedinih članova Nadzornog odbora o njegovom radu, kao i zbog nagoveštaja da bi u menadžment i kolegijum te kompanije trebalo da se dovedu partijski ljudi.


"Razmišljati uopšte o tome, kada su sva opredeljenja da se država povuče iz medija su - vanvremenska. Ne želim da radim pod bilo kakvim nadzorom partija i države. Ne želim da osvojenu demokratiju, profesionalnu slobodu i vlastite principe bacam u kantu za smeće", naveo je Vukotić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

On je u saopštenju povodom ostavke koju je podneo Nadzornom odboru na više stranica naveo da ne odlazi zbog rada radne grupe oko privatizacije "Novosti" i da jedva čeka da se to završi i skine krst sa "Novosti" i njega.

"Tu nigde nema korupcije ni mog učešća u bilo kojem kompromitujućem potezu", naveo je Vukotić i dodao da ne odlazi zbog ekonomske krize u toj medijskoj kući koja postoji.

"Ne odlazim zbog kriminalnih radnji (za celu deceniju nema u ovoj kući ni jednog kriminalnog poteza, pokazuju sve provere finansijske, pravne, poreske, policijske)", piše u saopštenju.

On je dodao da je zaprepašcen neprofesionalnošću, zluradošću i lažima koje su u nepouzdanim informacijama objavili pojedini mediji o njegovoj ostavci.

"Na žalost, u tome prednjači sajt Udruženja novinara Srbije. Onda je jasno u kojoj smo novinarskoj 'farmi'", naveo je Vukotić i dodao da je začuđen i gotovo zatečen informacijama koje su objavile novine, agencije i sajtovi u kojima se spekuliše o njegovoj ostavci i razlozima za to i da je zato primoran da iznese nekoliko činjenica.

Kako je saopštio, član Nadzornog odbora ocenjuje da je "neinventivna i nekreativna uređivačka politika izbacila 'Novosti' iz svih tržišnih utakmica", a "Novosti" su prema zvaničnim podacima bile najtiražnije i najprodavanije dnevne novine u Srbiji, sa oko 170.000 primeraka.

Vukotić navodi i da neimenovani član Nadzornog odbora misli da kompaniji ne treba izdavačka delatnost i da je treba ukinuti, a za nekoliko godina izdavaštva kompanija "Novosti" prodala je sedam miliona knjiga, postala najtiražniji izavač u Srbiji i na tome zaradila više od dva miliona evra.

To sve, kako je naveo, govori o nepremostivom jazu u ocenama poslovanja.

"Uz takve ocene nastaviti zajednički rad - zaista je nemoguće. Takvih 'bisera' ima još. Da li su to lični stavovi članova Nadzornog odbora? Njih su predložile - partije. Njih je poslala - Vlada. Treba li da gatam, svakodnevno, šta oni misle, hoće, smeraju? Šta se iza toga valja", naveo je Vukotić.

U njegovom saopštenju se navodi da su samoinicijativno danas ostavke
podneli svih 11 članova Kolegijuma lista "Večernje novosti", svih 10 odgovornih urednika revija i izdanja Kompanije i svi članovi Izvršnog odbora.

 

autor: RF izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Milenović: Očigledno da policija želi da prikrije svoj nerad Milenović: Očigledno da policija želi da prikrije svoj nerad

  Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je povodom skorašnjeg napada na nju da je očigledno da policija želi da prikrije svoj nerad, nemar i nezainteresovanost.

 • Intervju Lazar Šestović: Milijarde dinara nadohvat ruke Intervju Lazar Šestović: Milijarde dinara nadohvat ruke

  Svetska banka je nedavno objavila obimnu i detaljnu analizu javnih finansija Srbije. S obzirom ne to da je rađena nakon potpisivanja sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom ona se, prema rečima Lazara Šestovića, glavnog ekonomiste Svetske banke u Srbiji i glavnog koordinatora ekipe koja je na njoj radila, nije bavila već donetim merama fiskalne konsolidacije, nego prevashodno onim što bi na tom planu moglo dodatno da se uradi.

 • Nikolić potpisao Zakon o ozakonjenju objekata Nikolić potpisao Zakon o ozakonjenju objekata

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, objavljeno je u najnovijem broju Službenog glasnika.

 • Si Đinping: Nađite mi termin, dolazim u Srbiju Si Đinping: Nađite mi termin, dolazim u Srbiju

  Predsednik Kine Si Ðinping prihvatio je danas poziv premijera Aleksandra Vučića da poseti Srbiju i da podrži kinesku kompaniju HBIS, koja je zainteresovana za preuzimanje Železare Smederevo, što je, kako je rekao premijer, apslutni prioritet Srbije.

 • Basara: Srbija više nema istoriju Basara: Srbija više nema istoriju

  Književnik Svetislav Basara izjavio je večeras da je knjiga istoričarske Latinke Perović "Dominantna i neželjena elita" svedočanstvo da Srbija ima sjajne istoričare, ali da nema istoriju, i to zahvaljujući upravo dominantnoj eliti koja ne želi istorijsku realnost ukoliko joj ona ne odgovara.

 • UNS: Da se proveri da li je moguć žig medija Tanjug info UNS: Da se proveri da li je moguć žig medija Tanjug info

  Pravnici Udruženja novinara Srbije (UNS) ocenili su danas da bi Zavod za intelektualnu svojinu morao da odbije zahtev za registraciju žiga novog medija "Tanjug info" zbog njegove sličnosti sa žigom novinske agencije Tanjug, ali i da postoje neki propisi ostavljaju mogućnost za registraciju, uz detaljnju proveru.

 • NUNS traži oštrije kažnjavanje TV Pink zbog Farme NUNS traži oštrije kažnjavanje TV Pink zbog Farme

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zbog nasilja u rijalitiju "Farma" koji se emituje na Televiziji Pink "hitno i najoštrije kazni" tu televiziju.

 • Đurić: Memorandumi s kineskim partnerima za jačanje saradnje Đurić: Memorandumi s kineskim partnerima za jačanje saradnje

  Potpisivanje memoranduma sa kineskim partnerima tokom zvanične bilateralne posete od velikog je značaja i daje prostor za jačanje privredne saradnje dve zemlje u budućnosti, izjavio je danas savetnik predsednika Privredne komore Srbije Bojan Ðurić.

 • Miščević: Očekujemo brojnija otvaranja iduće godine Miščević: Očekujemo brojnija otvaranja iduće godine

  Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević istakla je danas da će prva poglavlja koja će biti otvorena za par nedelja biti 32 i 35, te da se iza toga spremamo za poglavlja 23 i 24.

 • Janjić: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine neće stati Janjić: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine neće stati

  Predsednik Izvršnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je danas da i "pored nervoze koja se širi Balkanom", proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine neće stati ali će se, kako je naveo, odvijati u turbulentnim uslovima.

 • Oblačno i hladno, pre podne i kiša i susnežica Oblačno i hladno, pre podne i kiša i susnežica

  U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, a susnežica i sneg se očekuju ponegde i u nižim predelima.

 • Vojni policajac: Slučajno smo sreli Andreja Vučića na Paradi ponosa Vojni policajac: Slučajno smo sreli Andreja Vučića na Paradi ponosa

  Vojni policijac Saša Jovanović izjavio je danas, kao svedok na suđenju žandarmima za napad na brata premijera Srbije Andreja Vučića, da je u vreme Parade ponosa 2014. godine bio angažovan u obezbeđenju premijera, a da se toga dana sa Andrejem Vučićem slučajno sreo.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending