24.04.2013 Beograd

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija
Manojlo Vukotić saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto generalnog direktora i glavnog urednika "Novosti" zbog netačnih i podrivačkih ocena pojedinih članova Nadzornog odbora o njegovom radu, kao i zbog nagoveštaja da bi u menadžment i kolegijum te kompanije trebalo da se dovedu partijski ljudi.


"Razmišljati uopšte o tome, kada su sva opredeljenja da se država povuče iz medija su - vanvremenska. Ne želim da radim pod bilo kakvim nadzorom partija i države. Ne želim da osvojenu demokratiju, profesionalnu slobodu i vlastite principe bacam u kantu za smeće", naveo je Vukotić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

On je u saopštenju povodom ostavke koju je podneo Nadzornom odboru na više stranica naveo da ne odlazi zbog rada radne grupe oko privatizacije "Novosti" i da jedva čeka da se to završi i skine krst sa "Novosti" i njega.

"Tu nigde nema korupcije ni mog učešća u bilo kojem kompromitujućem potezu", naveo je Vukotić i dodao da ne odlazi zbog ekonomske krize u toj medijskoj kući koja postoji.

"Ne odlazim zbog kriminalnih radnji (za celu deceniju nema u ovoj kući ni jednog kriminalnog poteza, pokazuju sve provere finansijske, pravne, poreske, policijske)", piše u saopštenju.

On je dodao da je zaprepašcen neprofesionalnošću, zluradošću i lažima koje su u nepouzdanim informacijama objavili pojedini mediji o njegovoj ostavci.

"Na žalost, u tome prednjači sajt Udruženja novinara Srbije. Onda je jasno u kojoj smo novinarskoj 'farmi'", naveo je Vukotić i dodao da je začuđen i gotovo zatečen informacijama koje su objavile novine, agencije i sajtovi u kojima se spekuliše o njegovoj ostavci i razlozima za to i da je zato primoran da iznese nekoliko činjenica.

Kako je saopštio, član Nadzornog odbora ocenjuje da je "neinventivna i nekreativna uređivačka politika izbacila 'Novosti' iz svih tržišnih utakmica", a "Novosti" su prema zvaničnim podacima bile najtiražnije i najprodavanije dnevne novine u Srbiji, sa oko 170.000 primeraka.

Vukotić navodi i da neimenovani član Nadzornog odbora misli da kompaniji ne treba izdavačka delatnost i da je treba ukinuti, a za nekoliko godina izdavaštva kompanija "Novosti" prodala je sedam miliona knjiga, postala najtiražniji izavač u Srbiji i na tome zaradila više od dva miliona evra.

To sve, kako je naveo, govori o nepremostivom jazu u ocenama poslovanja.

"Uz takve ocene nastaviti zajednički rad - zaista je nemoguće. Takvih 'bisera' ima još. Da li su to lični stavovi članova Nadzornog odbora? Njih su predložile - partije. Njih je poslala - Vlada. Treba li da gatam, svakodnevno, šta oni misle, hoće, smeraju? Šta se iza toga valja", naveo je Vukotić.

U njegovom saopštenju se navodi da su samoinicijativno danas ostavke
podneli svih 11 članova Kolegijuma lista "Večernje novosti", svih 10 odgovornih urednika revija i izdanja Kompanije i svi članovi Izvršnog odbora.

 

autor: RF izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom

  Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Berlin i na početku posete sastao sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.

 • Ministarstvo prosvete: Nema prelaska učenika u drugu školu Ministarstvo prosvete: Nema prelaska učenika u drugu školu

  Ministarstvo prosvete ove godine neće odobriti zahteve učenika koji su nakon upisa u srednju školu zatražili da budu premešteni u drugu ustanovu ili na drugi obrazovni profil jer bi to, kako tvrdi, ugrozilo rad manje popularnih škola.

 • Ivanović: Apsolutno nisam kriv Ivanović: Apsolutno nisam kriv

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za učešće u ratnim zločinima 1999. i 2.000.

 • Izmenama zakona do lakšeg usavršavanja lekara Izmenama zakona do lakšeg usavršavanja lekara

  Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti u petak će se naći pred poslanicima parlamenta, a novina koju ovaj zakon donosi je lakše usavršavanje lekara.

 • SPC pokreće spor protiv poglavara MPC SPC pokreće spor protiv poglavara MPC

  Sinod Srpske Pravoslavne Crkve odlučio je danas da pokrene crkvenosudski postupak protiv arhiepiskopa Stefana, poglavara Makedonske pravoslavne crkve koja je u raskolu sa pravoslavnom crkvom.

 • Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da očekuje produžetak roka od 30 dana da se odbrana Olivera Ivanovića i drugih optuženih pripremi i ponovio zahtev Srbije da se optuženi puste da se brane sa slobode kao i da im se omogući fer suđenje.

 • Nađeno telo kod Kule Nebojša Nađeno telo kod Kule Nebojša

  Telo za sada nepoznatog muškarca izvučeno je kod Kule Nebojša iz Dunava. Strahuje se da bi to mogao da bude nestali Petar Obrenčević (33).

 • Sporazum sa Rusijom o sprovođenju kliničkih ispitivanja Sporazum sa Rusijom o sprovođenju kliničkih ispitivanja

  Predstavnici Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) i Federalne službe za nadzor u oblasti zdravstvene zaštite Ruske Federacije potpisaće danas memorandum o razumevanju i saradnji, koji se između ostalog, odnosi i na sprovođenje kliničkih ispitivanja.

 • U nedeljniku Novi magazin U nedeljniku Novi magazin

  Tema broja: Privatizacija, poslednji put - Srpski Survivor: Male šanse da neko preživi - U narednih dva meseca odlučiće se sudbina 100.000 radnika koji su državu koštali 750 miliona evra godišnje i čije su firme državi dužne 2,4 milijarde evra. Iako je novi Zakon o privatizaciji ponudio nove modele promene vlasništva, za većinu od 502 preduzeća male su šanse da ih neko kupi ili da se pojavi strateški partner. Temu pripremio: Miša Brkić

 • Vučić u Berlinu traži pare za prugu Beograd-Bar Vučić u Berlinu traži pare za prugu Beograd-Bar

  Delegacija Srbije, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem tokom boravka u Berlinu tražiće podršku za infrastrukturne projekte među kojima je i modernizacija i izgradnja pruge Beograd-Bar.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM