24.04.2013 Beograd

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija

Vukotić: Neću da radim pod nadzorom partija
Manojlo Vukotić saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto generalnog direktora i glavnog urednika "Novosti" zbog netačnih i podrivačkih ocena pojedinih članova Nadzornog odbora o njegovom radu, kao i zbog nagoveštaja da bi u menadžment i kolegijum te kompanije trebalo da se dovedu partijski ljudi.


"Razmišljati uopšte o tome, kada su sva opredeljenja da se država povuče iz medija su - vanvremenska. Ne želim da radim pod bilo kakvim nadzorom partija i države. Ne želim da osvojenu demokratiju, profesionalnu slobodu i vlastite principe bacam u kantu za smeće", naveo je Vukotić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

On je u saopštenju povodom ostavke koju je podneo Nadzornom odboru na više stranica naveo da ne odlazi zbog rada radne grupe oko privatizacije "Novosti" i da jedva čeka da se to završi i skine krst sa "Novosti" i njega.

"Tu nigde nema korupcije ni mog učešća u bilo kojem kompromitujućem potezu", naveo je Vukotić i dodao da ne odlazi zbog ekonomske krize u toj medijskoj kući koja postoji.

"Ne odlazim zbog kriminalnih radnji (za celu deceniju nema u ovoj kući ni jednog kriminalnog poteza, pokazuju sve provere finansijske, pravne, poreske, policijske)", piše u saopštenju.

On je dodao da je zaprepašcen neprofesionalnošću, zluradošću i lažima koje su u nepouzdanim informacijama objavili pojedini mediji o njegovoj ostavci.

"Na žalost, u tome prednjači sajt Udruženja novinara Srbije. Onda je jasno u kojoj smo novinarskoj 'farmi'", naveo je Vukotić i dodao da je začuđen i gotovo zatečen informacijama koje su objavile novine, agencije i sajtovi u kojima se spekuliše o njegovoj ostavci i razlozima za to i da je zato primoran da iznese nekoliko činjenica.

Kako je saopštio, član Nadzornog odbora ocenjuje da je "neinventivna i nekreativna uređivačka politika izbacila 'Novosti' iz svih tržišnih utakmica", a "Novosti" su prema zvaničnim podacima bile najtiražnije i najprodavanije dnevne novine u Srbiji, sa oko 170.000 primeraka.

Vukotić navodi i da neimenovani član Nadzornog odbora misli da kompaniji ne treba izdavačka delatnost i da je treba ukinuti, a za nekoliko godina izdavaštva kompanija "Novosti" prodala je sedam miliona knjiga, postala najtiražniji izavač u Srbiji i na tome zaradila više od dva miliona evra.

To sve, kako je naveo, govori o nepremostivom jazu u ocenama poslovanja.

"Uz takve ocene nastaviti zajednički rad - zaista je nemoguće. Takvih 'bisera' ima još. Da li su to lični stavovi članova Nadzornog odbora? Njih su predložile - partije. Njih je poslala - Vlada. Treba li da gatam, svakodnevno, šta oni misle, hoće, smeraju? Šta se iza toga valja", naveo je Vukotić.

U njegovom saopštenju se navodi da su samoinicijativno danas ostavke
podneli svih 11 članova Kolegijuma lista "Večernje novosti", svih 10 odgovornih urednika revija i izdanja Kompanije i svi članovi Izvršnog odbora.

 

autor: RF izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dete palo sa šestog sprata zgrade u Valjevu Dete palo sa šestog sprata zgrade u Valjevu

  Dete staro pet godina palo je jutros oko 8 časova sa terase stana u Valjevu, potvrdila je Tanjugu predstavnik za odnose sa medijima Policijske uprave Valjevo Jelena Tomić.

 • Niš: Razneo se bombom na ulici Niš: Razneo se bombom na ulici

  Jutros oko 3 sata posle ponoći ispred zgrade u Ulici Patrisa Lumumbe u Nišu ,Srđan J. (46) se ubio tako što je aktivirao ručnu bombu, prenosi portal B92.

 • Stojiljković: Gašić nervozno reaguje, postupak je tek u predproceduri Stojiljković: Gašić nervozno reaguje, postupak je tek u predproceduri

  Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković rekao je danas da ne zna zašto ministar odbrane Bratislav Gašić nervozno reaguje na navode Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa raspolaganjem novca dok je bio gradonačelnik, jer je, kako je rekao, postupak tek u predproceduri.

 • Sutra promenljivo oblačno, povremeno pljuskovi Sutra promenljivo oblačno, povremeno pljuskovi

  U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, povremeno kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina, a u toku noći ponegde kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 litara za tri sata, jakim vetrom i gradom, Saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 • Veselinović: Konsenzusom u borbi protiv korupcije Veselinović: Konsenzusom u borbi protiv korupcije

  Borba protiv korupcije je zajednički posao i pitanje o kojem mora da postoji konsenzus, rekao je danas narodni poslanik u Skupštini Srbije Janko Veselinović, na početku drugog dana održavanja međunarodne konferenciji u Beogradu.

 • Žene traže odgovor na nasilje (FOTO) Žene traže odgovor na nasilje (FOTO)

  Predstavnice Autonomnog ženskog centra okupile su se danas na Trgu Republike kako bi ćutanjem, obučene u crno, podsetile na žene žrtve porodičnog nasilja i zahtevale sistemski odgovor države koja, kako tvrde, ne čini dovoljno da ubistva žena budu zaustavljena.

 • Poništavanje istorije Poništavanje istorije

  Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVO) Dragoljub Draža Mihailović i formalno je rehabilitovan, bezmalo sedam decenija posle pravnosnažne presude kojom je osuđen na smrt zbog saradnje sa nemačkim okupatorima u Drugom svetskom ratu.

 • U Španiji zaplenjeno 1,1 tona kokaina, uhapšen Srbin U Španiji zaplenjeno 1,1 tona kokaina, uhapšen Srbin

  U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, španske i hrvatske policije, zaplenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zaplena te droge u poslednjih nekoliko godina, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 • Nikolić: Da uđemo u EU, ali da zadržimo stare prijatelje Nikolić: Da uđemo u EU, ali da zadržimo stare prijatelje

  Srbija želi da bude članica Evropske unije, ali i da zadrži sva svoja stara prijateljstva, jer će time osigurati bolji život za svoje građane, izjavio je danas predsednik Republike Tomislav Nikolić tokom posete Kubi.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Fonet web tv Tanjug
Android NM