17.05.2019 | 13:39h ► 18:31h Beograd

Vulin: Crna Gora i Severna Makedonija da se ohrabre i progovore o velikoj Albaniji

Vulin: Crna Gora i Severna Makedonija da se ohrabre i progovore o velikoj Albaniji Foto: Beta / MOS
Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas Crnu Goru i Severnu Makedoniju da se "ohrabre i progovore" o, kako je rekao, "velikoj Albaniji kao najvećem zlu i pretnji po mir na Balkanu".

Reagujući na izjavu predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija o Nišu kao "albanskom gradu", Vulin je ocenio da se radi o "apsolutno neprihvatljivom zveckanju oružjem" kao i da je odgovornost na "EU i NATO paktu" da "zaustave veliku Albaniju".

"Ako Evropa brzo ne shvati da je velika Albanija najveće zlo i najveća pretnja miru na Balkanu, dočekaće da se ratni požar proširi po čitavom Balkanu. Nemojte dozvoliti da neosuđeni teroristi, zato što beže od kazne, zapale čitav Balkan. Odgovornost više nije na nama, odgovornost nije više na Srbiji i Srbima. Ovo su već upozorenja koja se ne mogu više ignorisati", naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

 

Odbrambena industrija strateška grana, nastavljamo ulaganja u nju

Aleksandar Vulin izjavio je danas da će država nastaviti da ulaže u preduzeće "Milan Blagojević - Namenska", koje je danas obeležilo 70 godina rada, i odbrambenu industriju Srbije, navodeći da je to "strateška grana".

On je, na svečanoj akademiji u Lučanima povodom ovog jubileja, rekao da je to jedna od najboljih fabrika odbrambene industrije Srbije, koja najveći deo svoje prodaje ostvaruje u inostranstvu, kroz izvoz i time doprinosi rezultatima čitave srpske industrije.

"U stanju smo da se sa ovakvim kolektivima opremamo i naoružavamo po daleko nižim cenama nego što bi to bilo moguće na svetskom tržištu i da na taj način održavamo korak za drugim vojskama sveta, a da ne moramo da opterećujemo državni budžet u tolikoj meri", rekao je Vulin.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.07.2019, 16:41h Pretpostavljam da su...

    "...pozvao je danas Crnu Goru i Severnu Makedoniju da se "ohrabre i progovore" o, kako je rekao, "velikoj Albaniji kao najvećem zlu i pretnji po mir na Balkanu"...- E, pa sad - pa valjda su Makedonci i Crnogorci pozvaniji da govore o sebi šta hoće/neće da kažu...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side