15.09.2015 Horgoš

Vulin: Ne očekujem da se problem na granici brzo reši

Vulin: Ne očekujem da se problem na granici brzo reši Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ne očekuje da će se problem sa izbeglicama na mađarskoj granici brzo rešiti i istakao da se situacija komplikuje.

"Mađarske vlasti su podigle zid, gomilaju trupe sa druge strane, nadleću nas helikopterima", rekao je on Tanjugu na srpsko-mađarskoj granici.

On je upozorio da niko ne može da predvidi ishod ove krize jer su, kako je naveo, "ovi ljudi očajni, izgubili svaku nadu, nemaju gde da se vrate, čega se treba plašiti, jer nikad ne znate šta može da se desi".

Vulin je rekao da Srbija, sa svoje strane, neće gomilati oružane trupe, jer je humana zemlja koja neće primenjivati silu.

Upozorio je da migrantska kriza koja se trenutno manifestuje na Horgošu, može da postane veliki ekonomski problem.

"Kroz ovaj prelaz dnevno je prolazilo 600 kamiona natovarenih robom koja je išla ka Zapadnoj Evropi. Danas oni ne mogu da prođu. Ovo je kriza koja prevazilazi Srbiju i Mađarsku. Srbija hoće da učestvuje u rešenju, ali na ovaj način, izostavljena, Srbija će biti samo problem", istakao je on.

Stotine izbeglica se još uvek nalaze na graničnom prelazu Horgoš 1, gde skandiraju mađarskoj policiji da ih pusti da prođu tu susednu zemlju, dok ih je na prelazu Horgoš 2 malo.

Zbog velikog priliva izbeglica iz Sirije i sa Bliskog istoka koji pokušvaju da se preko Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske domognu Zapadne Evrope mađarske vlasti su odlučile da zatvore svoju granicu prema Srbiji.

autor: AP izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side