12.07.2019 Beograd

Vulin: Ne pristajem da nam ambasador Nemačke priča šta je genocid

Vulin: Ne pristajem da nam ambasador Nemačke priča šta je genocid Foto: Beta / AP / Darko Vojinović
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je reagujući na izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji Tomasa Šiba da se u Srebenici desio genocid, kazao da ne pristaje da ambasador Nemačke govori Srbima šta da misle i rade, a posebno da im govori šta je genocid, prenele su "Večerenje novosti".

"Posle iskustva iz dva svetska rata, ne pristaje ambasadoru Nemačke da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da nam govori šta je genocid", rekao je Vulin za danađnje "Večernje novosti".

Ministar je ocenio da je srpski narod preživeo a ne počinio genocid.  "Srpski narod je preživeo genocid, nije ga počinio, a to mnogo veći narodi ne mogu da kažu za sebe", rekao je Vulin.

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je stav Nemačke i ostalih članica EU da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid i da očekuje i od Srbije da zauzme takav stav.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.07.2019, 10:41h Jes' vala...

    "Posle iskustva iz dva svetska rata, ne pristaje ambasadoru Nemačke da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da nam govori šta je genocid"... - Tako je, apsolutno je tako! Posle iskustava mojih predaka od 1389. pa sve do trećine XIX veka, i ja bih, brate, rekao da ne pristaje Ankari priča o ukidanju ograda među narodima Balkana (o ukidanju plotova, kolja s prućem, vrzina i tako to, ima toga vazda koječega... duh našeg naroda čuva vekovne srBske vrednosti, i šire, i šire...).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side