23.05.2019 Beograd

Vulin: Odziv za služenje vojske u rezervi veći od očekivanog

Vulin: Odziv za služenje vojske u rezervi veći od očekivanog Foto: Beta, MO / Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska kasarne "Aerodrom" u Somboru da se više ljudi nego što se očekivalo odazvalo pozivu na vojnu obuku u rezervnom sastavu.

"Treba da budemo ponosni na ljude koji su u svojim tridesetim godinama spremni da napuste svoje porodice, poslove i usvoje osnovne vojničke veštine, što govori o tome da smo mi vojnički narod koji želi da bude uz svoju zemlju i vojsku", rekao je Vulin.

Vulin je u somborskom centru za obuku prisustvovao izvođenju nastavnih sadržaja u okviru obuke, obišao pripreme za izvođenje gađanja i razgovarao sa starešinama koji izvode obuku i sa pripadnicima rezervnog sastava, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Među onima koji provode drugu nedelju na obuci je asistent na Fakultetu političkih nauka Dejan Jovanović, koji je izrazio zahvalnost državnom i vojnom vrhu, jer su omogućili da građani prođu ovu vrstu obuke, navodi se u saopštenju.

"Najbolja odbrana države su građani. Moral starešinskog kadra, oficira i podoficira koji sa nama izvode nastavu, je na zavidnom nivou. To mi daje energiju u obimnom nastavnom danu, kada smo na nogama i po deset sati", naglasio je Jovanović.

On je dodao da je važno što je zakonski uređen odnos sa poslodavcem tokom boravka na obuci, pa vojnici mogu u potpunosti da se posvete obuci.

Damir Čohodarević iz stroja majske klase je rekao da mu je kao programeru u početku najteže bilo što je veći deo dana "na nogama", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Uz poznavanje naoružanja, najvrednije što sam naučio je kretanje u borbi, zaklanjanje iza zgrade i strojeva obuka. Čovek u vojsci nije pojedinac i atmosfera sa drugovima iz klase je bratska. Veći broj instruktora podoficira unapredilo bi obuku", naglasio je Čohodarević.

Pored Sombora, gde je na obuci 105 ljudi, u Valjevu je na obuci 93 a u Leskovcu 99 ljudi.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 23.05.2019, 18:07h aleks

  nisu ocekivali nikog, a dosla trojica?

Pročitajte i...
 • Intervju Miroslav Milićević: Pod naprednjacima Srbija nazaduje Intervju Miroslav Milićević: Pod naprednjacima Srbija nazaduje

  Proteklih nekoliko godina na konferencijama za štampu dolazilo je do agresivnog i neprimerenog ponašanja pojedinih novinara koji su, pokušajima da promene temu sastanka i napadima na članove Saveta, ometali održavanje prezentacije - kaže potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije u razgovoru za Novi magazin

 • Đilas: Svaka stranka će pojedinačno odlučivati o bojkotu Đilas: Svaka stranka će pojedinačno odlučivati o bojkotu

  Zajednički stav Saveza za Srbiju je identičan - nema smisla učestvovati na izborima pod ovakvim uslovima odnosno ako nisu fer i pošteni, ali svaka stranka pojedinačno će u narednih nekoliko dana doneti konačnu odluku o bojkotu, izjavio je danas predsedenik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

 • Mustafa: Ne odustajemo od funkcije premijera i u slučaju koalicije sa Samoopredeljenjem Mustafa: Ne odustajemo od funkcije premijera i u slučaju koalicije sa Samoopredeljenjem

  Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa je večeras izjavio da stranka na čijem je čelu neće odustati od mandatara za premijera i u slučaju da postignu sporazum o predizbornoj koaliciji sa Samoopredeljenjem.

 • Kosovo: Kompletirana dokumentacija za međunarodnu poternicu za Radojičićem Kosovo: Kompletirana dokumentacija za međunarodnu poternicu za Radojičićem

  Kosovski ministar pravde u ostavci Abeljard Tahiri je danas saopštio da je kompletirana i poslata dokumentacija za raspisivanje međunarodne poternice za Milanom Radoičićem, osumnjičenim za umešanost u ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića, preneli su danas kosovski mediji.

 • Saobraćajna gužva na putu Beograd-Obrenovac Saobraćajna gužva na putu Beograd-Obrenovac

  Saobraćaj na putu Beograd-Obrenovac je danas više puta bio u kolapsu jer nepregledna kolona vozila pokušavala da se uključi na auto-put "Miloš Veliki" prema Preljini i Čačku.

 • Zaštitnik građana zbog pritužbi zatvorenika posetio zatvore u Nišu i Pirotu Zaštitnik građana zbog pritužbi zatvorenika posetio zatvore u Nišu i Pirotu

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić je danas posetio kazneno-popravne zavode u Nišu i Pirotu zbog pritužbi zatvorenika na neadekvatne uslove. Saopšteno je da je Pašalić došao u nenajavljenu posetu jer se velik broj zatvorenika žalio, te želeći da se detaljnije upozna sa stanjem i s mogućnostima za poboljšanje i rešavanje problema i propusta u radu zavoda.

 • Šabac pomogao sedam srpskih porodica na Kosovu da zasade jagode Šabac pomogao sedam srpskih porodica na Kosovu da zasade jagode

  Spremni smo da ovakvu saradnju ostvarimo u svakom srpskom selu na Kosovu. I želimo da delimo svoja znanja sa albanskim porodicama u tim gradovima i opštinama. Ovo što radimo učiniće našu decu srećnijom. I što je najvažnije, otvoriće mogućnost da nam deca pronađu sreću u mestima gde žive i ne odlaze u svet tražeći bolju sreću. I, ako Bog da, da počnu da se vraćaju - poručio je gradonačelnik Šapca svojim domaćinima u Goraždevcu i Brestoviku

 • Uhapšeni zbog falsifikovanja dokumenta radi uzimanja kredita Uhapšeni zbog falsifikovanja dokumenta radi uzimanja kredita

  Policija u Rumi uhapsila je M. M. (42), V. S. (42) i P. S. (24), zbog prevare putem koje su jednu banku oštetili za 3,3 miliona dinara, saopštila je danas Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.

 • Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Beogradu na odvojenim sastancima sa više ambasadora Srbije informisao srpske izaslanike o situaciji na Kosovu, jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga, blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

 • Šarčević: Centar za matične ćelije se gradi kao Skadar na Bojani Šarčević: Centar za matične ćelije se gradi kao Skadar na Bojani

  Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da je gradnja Centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija u Kragujevcu "kao Skadar na Bojani" zbog problema sa Jedinicom za upravljanje projektima (JUP) i izvođačem radova i najavio novi tender.

 • Intervju Boris Varga: Licemerne su obe strane Intervju Boris Varga: Licemerne su obe strane

  To nisu okrugli stolovi poznati u tranzicionom iskustvu kao oni za demoratizaciju i fer izbore s kraja osamedesetih, već simuliranje demokratije i pokušaj da buduće izbore u Srbiji slaba opozicija a priori predstavi kao falsifikovane, a vlast svoje učešće u pregovorima kao garanciju za slobodne, fer i demokratske izbore - kaže za Novi magazin politikolog i novinar Boris Varga

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side