Vulin: Počelo formiranje 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije
21.12.2019 Beograd

Vulin: Počelo formiranje 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije

Vulin: Počelo formiranje 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije Foto: Beta / Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je danas da će u narednom periodu doći do organizacijskih promena u Specijalnoj brigadi Vojske i formiranja 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije.

Proces formiranja brigada, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, biće dovršen u narednom periodu.

"Kad god je srpskom narodu pretila opasnost od zločina i uništenja, oni koji su nosili vaša slavna imena bili su sa njima. Samo bi nezahvalan narod i samo bi neslobodna vojska, kojom komanduju stranci, odlučila da izgubi imena slavne 72. i slavne 63. brigade i da ih baci u prošlost, sakrije ih, umanji i zaboravi", rekao je Vulin na svečanosti u pančevačkoj kasarni "Rastko Nemanjić".

Rekao je da se tom odlukom "ispravlja nepravda prema onima koji su ginuli, ali i prema onima koje su ti heroji sačuvali, kao i prema pripadnicima koji su nosili slavna imena naših brigada".

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović rekao je da je odluka o formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije od sadašnje Specijalne brigade doneta kako bi se povećala brzina reagovanja, pojednostavio lanac komandovanja i s uspehom odgovorilo i suprotstavilo savremenim izazovima, rizicima i pretnjama.

Mojsilović je poručio i da je posebna pažnja posvećena opremanju Specijalne brigade najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i da će se to nastaviti i u narednom periodu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side