24.08.2018 Beograd

Vulin: U vojsku se mora kontinuirano ulagati bez ozbira da li postoji neposredna opasnost

Vulin: U vojsku se mora kontinuirano ulagati bez ozbira da li postoji neposredna opasnost Foto:Media Centar Beograd
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vojska mehanizam u koji se mora kontinuirano ulagati, "bez obzira da li imate neposrednu opasnost ili ne".

"Vojska se ne stvara preko noći, vojska je institucija u koju mora da se ulaže i u koju se ulaže decenijama da bi odgovorila na zahteve i na sve izazove koji pred nju mogu da se postave", rekao je Vulin tokom obilaska ;pripadnika 63. Padobranskog bataljona Specijalne brigade Kopnene vojske, koji izvode obuku u letnjim uslovima u Deliblatskoj peščari.

Navodeći da se svako ulaganje u vojsku isplati, ministar je najavio da će plate pripadnika VS biti povećane, da će moći da kupe ;stanove po veoma povoljnim uslovima, kao i da će biti nabavljena nova oprema za potrebe Vojske Srbije.

"Snažna vojska je garant naše nezavisnosti, garant da možemo da budemo vojno neutralni i da možemo sami da odlučujemo o sebi. Bez snažne, obučene, opremljene i zadovoljne vojske nema slobodne i suverene zemlje i nema onoga ko bi mogao da sam odlučuje da nema takvu vojsku", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Načelnik štaba Specijalne brigade pukovnik Siniša Stašević rekao je da je deo pripadnika padobranskog bataljona prethodnih dana u širem rejonu Deliblatske peščare izvodio obuku u samostalnoj ishrani u prirodi i obuku u savlađivanju vodenih prepreka formacijskim i vanformacijskim sredstvima.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side