12.08.2018 Beograd

Zaharova: Optužnicu zbog posledica NATO bombradovanja trebalo podići ranije

Zaharova: Optužnicu zbog posledica NATO bombradovanja trebalo podići ranije Foto: Beta / Miloš Miškov
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da će Rusija ukoliko udruženje "Osiromašeni uranijum" bude tražilo pomoć oko tužbe protiv NATO-a zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom, razmotriti tu molbu.

Zaharova je, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, rekla da je to nešto što Srbija treba da uradi i da će, ukoliko od Rusije bude tražena pomoć, to svakako razmotriti.

Ona je kazala i da je tužba morala ranije biti podignuta.

Zaharova je podsetila da su neki od pripadnika NATO podneli tužbe zbog sumnje da su oboleli zbog korišćenja osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja, a da žrtve to još nisu učinile.

"Onaj ko je izvršio agresiju i vojnici NATO koji su se nalazili u Srbiji već su podigli optužnice i čak dobijaju kompenzaciju. Zamislite kakav je to apsurd da agresor dobija kompenzaciju, a žrtva ne dobija ništa", rekla je Zaharova.

Inače, prve tužbe srpskih građana obolelih od karcinoma protiv zemalja članica NATO koje su bombardovale Srbiju osiromašenim uranijumom treba očekivati krajem septembra i početkom oktobra, najavio je ranije predsednik Udruženja građana "Osiromašeni uranijum" Sveto Nogo.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side