Zaštitnik građana apelovao na građane da ne šire lažne vesti
17.03.2020 Beograd

Zaštitnik građana apelovao na građane da ne šire lažne vesti

Zaštitnik građana apelovao na građane da ne šire lažne vesti Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je na korisnike društvenih mreža u Srbiji da ne šire neproverene informacije o virusu korona i posledicama koje mogu izazvati po zdravlje.

 


Pašalić je konstatovao da je "konfrontiranje stavova laika na društvenim mrežama uzelo maha", da "vodi širenju panike i straha" i zato je pozvo građane da "ne koriste savete nestručnih lica, već upustva medicinske struke, koja su svakodnevno dostupna putem zvaničnih izvora".

"Banalni saveti za zaštitu od virusa korona, neutemeljene optimističke prognoze o iznenadnom povlačenju epidemije, jednako opasne kao i one, pesimističke, o opštoj propasti, primeri su dezinformacija koje se šire neverovatno brzinom sa nesagledivim posledicama, pre svega po zdravlje građana i bezbednost stanovništva", saopštio je zaštitnik građana.

Pašalić je naglasio da je najvažnije je da građani budu pravovremeno upoznati s merama Vlade Srbije i vanrednog stanja koje su uvedene u sklopu borbe protiv pandemije i da se disciplinovano pridržavaju svih preporuka i uputstava.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side