25.06.2019 Beograd

Zaštitnik građana prvi put posredovao u slučaju prisilnog iseljenja izvršnog dužnika

Zaštitnik građana prvi put posredovao u slučaju prisilnog iseljenja izvršnog dužnika Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Zaštitnik građana Zoran Pašalić posredovao je danas u slučaju prislinog iseljenja izvršnog dužnika, što je, kako je saopšteno iz te institucije, prvi put da ombudsman posreduje u takvim situacijama.

Kako se navodi, cilj posredovanja bio je da se dužniku što više olakša iseljenje i da se postupak sprovede "na način dostojan čoveka u izuzetno teškim situacijama, bez bilo kakve mogućnosti zloupotrebe procesa iseljenja".

Dodaje se da je ombudsman posredovao između izvršnog poverioca i izvršnog dužnika u skladu sa članom 24 Zakona o Zaštitniku građana.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.06.2019, 12:28h Zakon o plenidbi "vekovnog ognjišta" dužnikovog... (1)

    "...da se dužniku što više OLAKŠA ISELJENJE i da se postupak sprovede "na način dostojan čoveka u izuzetno teškim situacijama, bez bilo kakve mogućnosti zloupotrebe procesa iseljenja". ...- Humani li ste - da vas čovek urami u ikonu (naravno srpsku pravoslavnu)!!! Drugim rečima dajete siromašnom čoveku nekakvu "vremensku MILOSTINJU"! Umesto toga, ugledajte se na HRVATSKU, u čijem se zakonu o istoj materiji - NE DOZVOLJAVA PLENIDBA STANA ZA DUG UOPŠTE, taj zakon izričito to kaže. A VI STE DONELI ZAKON KOJI JE IZ PRVE POLOVINE XIX VEKA, kada su gazde, kapitalisti DIVLJAČKI iskorišćavali radnike! Vaša je humanost bez granica!

  • 26.06.2019, 09:09h Cinična MILOSTINJA

    Vašim zakonom o izvršiteljima i njihovom sprovođenju zakona koji reguliše pitanja duga - TERATE SIROMAŠNE LJUDE U BESKUĆNIKE (one, znate - što spavaju po ulazima zgrada, u daščanim straćarama i sl.)! Ovom Vašom triumfalnom "prvom intervencijom" UDELILI STE MILOSTINJU jednom od takvih: odložili iseljenje za neko određeno vreme. To radite umesto da se ugledate na (Vašu omrznutu) Hrvatsku, koja je sličan zakon humanizovala: po njemu, za NEIZMIRENI DUG NIKOME SE NE MOŽE ODUZETI STAN (njegovo "vekovno ognjište", kako biste to vi rekli!). Može se dug naplatiti u svemu ostalom, ali na stanu NE.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side