20.05.2018 Budva

Završen Big Game Fishing u Budvi, pobednik ekipa Predator iz Budve

Završen Big Game Fishing u Budvi, pobednik ekipa Predator iz Budve Foto: pixabay
Na ovogodišnjem, četvrtom Big Game Fishing međunarodnom turniru u ribolovu u Budvi pobedila je ekipa Predator iz Budve, osvojivši 574,6 poena.

Takmičenje je počelo 16. maja, a završilo se 19. maja proglašenjem pobednika. Ekipa Predator na čelu sa Zoranom Racanovićem ulovila je najveću tunu.

Cilj je bio ulov plave ribe i većih primeraka, pre svega tune.

U ovom takmičenju u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini, koji je organizovao sportsko-ribolovni klub "Big game Budva", u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva, učestvovalo je devet ekipa.

Glavni sudija takmičenja Vlado Vuković rekao je da je bio "jako čudan ribolov".

"Prvog dana bez ulova, što je prosto neverovatno. Drugog dana je bilo već sve drugačije, bilo je puno kidanja, riba na štapu - otkinuto, riba na štapu - otkinuto, i u tako nekom ribolovačkom ludilu Zoran Racanović i ekipa Predator su se najbolje snašli", rekao je on.

On je naveo da je ekipa Predatora u petak imala ribu od 43,95 kilograma, a u subotu dve ribe 43,35 kilograma i 10 kilograma i 160 grama, zbog čega su postigli najbolji rezultat.

On je kazao da mu je žao što u ovom takmičenju nije učestvovala ekipa iz Hrvatske, u kojoj su izuzetni ribolovci, jer je iz Hrvatske bilo nemoguće doći brodom.

Pobednik Zoran Racanović rekao je da je na ovogodišnjem takmičenju more bilo dobro, jer je tokom ranijih takmičenja bilo nevreme.

"Ove godine smo imali jake struje, i zato je bilo malo ribe. Mi smo imali najviše sreće. Sreća je u tome najbitnije, a znanje je možda trećina, trećina su oprema i alati, a trećina je sreća", rekao je Racanović.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side