07.12.2018 Beograd

Zbog hidrolektrane "Zvonce" krivične prijave protiv katastra nepokretnosti Babušnica

Zbog hidrolektrane "Zvonce" krivične prijave protiv katastra nepokretnosti Babušnica
Aktivisti grupacije Odbranimo reke Stare planine danas su saopštili da su podneli krivičnu prijavu protiv Službe katastra nepokretnosti Babušnica zbog toga što je investitor male hidrolektrane "Zvonce" stavio privatne parcele kao zalog kredita.

Navedeno je da je založnom izjavom u izvršnoj vansudskoj hipoteci bez bilo kakvog obaveštenja ili saglasnosti vlasnika privatnih katastarskih parcela u naselju Rakita upisana hipoteka kao zalog bankarskog kredita Gorana Belića iz Beograda, investitora male hidroelektrane "Zvonce".

"Vlasnici privatnih katastarskih parcela koje su opterećene hipotekom nisu imali obaveštenja, ni priliku da na ma koji način utiču na odluke, založne izjave i upis hipoteke na ličnu imovinu", ukazali su aktivisti grupacije Odbranimo reke Stare planine.

U saopštenju se dodaje da je prema podacima Geodetskog zavoda upis hipoteke urađen skoro mesec dana pre nego je doneto rešenje Službe katastra nepokretnosti Babušnica o izmeni građevinske dozvole na parcelama koje su trasa budućeg cevovoda male hidroeletrane "Zvonce".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side