27.01.2020 Beograd

Živković: Izjave premijerke o TV N1 ozbiljno ugrožavanje prava građana na slobodu informisanja

Živković: Izjave premijerke o TV N1 ozbiljno ugrožavanje prava građana na slobodu informisanja Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da izjave premijerke Ane Brnabić o televiziji N1 predstavljaju "ozbiljno ugrožavanje" prava građana na slobodu informisanja i slobodu uopšte.

Komentarišući jučerašnju izjavu premijerke da je televizija N1 ;postala "politička stranka" i da od svih opozicionih snaga u Srbiji "vodi najbolju kampanju", Živković je ocenio da je reč o laži i dodao da bi pravni tim te televizije trebalo da podnese tužbu protiv predsednice Vlade Srbije.

"To su najprljavije optužbe i laž koja TV N1 stavlja u nezgodan položaj da se neki ludak iz te ekipe ne osmeli da reši pitanje N1 ne samo lecima, nego i na neki drugi način. I međunarodne organizacije i svesni građani Srbije moraju stati u odbranu svega što Srbiju čini normalnom zemljom a što vlast želi da uništi, između ostalog to je i televizija N1", rekao je lider Nove stranke.

Živković je naveo i da bi voleo da neko objasni javnosti nacionalni, ekonomski, kulturni i civilizacijski značaj najavljenog uspostavljanja avio-linije između Beograda i Prištine.

"Zbog te linije oduševljeni su Donald Tramp, Marko Đurić, pet ili šest ambasadora u okruženju. Voleo bih da neko objasni zašto je ta tema toliko važna. Od svega se pravi neviđena drama bez razloga da bi se prikrilo ono što očigledno ne valja u ovoj državi a to je kriminal vlasti, to su Krušik i heroj Aleksandar Obradović, lažne diplome ne samo Malog nego svuda oko nas", kazao je Živković.

Govoreći o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju o kojima će poslanici raspravljati, lider Nove stranke je kazao da je država, suprotno evropskoj praksi, "rešila da poseče" 1.000 kilometara pruga.

"Verovatno će ih poslati u Smederevo da budu pretopljene u nešto drugo, uz verovatno maksimalno aerozagađenje. To je protiv evropske prakse jer se tamo širi mreža železničkih pruga. Železnica je efikasniji vid prevoza tereta od avionskog i dramatično manje ugrožava životnu sredinu. Zato Vučić i njegovi seku pruge jer su apsolutni zagađivači", dodao je Živković.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.01.2020, 19:30h Dragan

    Домаћи издајници и страни окупатори, заједничким снагама на неделу - као 5 октобра 2000

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side