11.03.2015 Beograd

Živković: Obnoviti istragu o ubistvu Ðinđića

Živković: Obnoviti istragu o ubistvu Ðinđića Foto: Beta
Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da istraga o ubistvu premijera Zorana Ðinđića mora biti obnovljena i dodao da smatra da inspiratore i nalogodace treba tražiti u "klanu Miloševića".

"Mislim da ih treba tražiti u onome što bih ja nazvao ''klan Miloševića'', koji nije samo porodica Milošević, to su i poražene snage 5. oktobra, neshvaćene demokratske stranke, razni kriminalni klanovi iz Vojne bezbednosti i DB-a i iz klasičnog kriminalnog miljea", rekao je Živković novinarima posle tribine "Testament Zorana Ðinđića" koji je organizovala ta partija uoči 12. godišnjice od ubistva.

Živković je rekao da ta istraga "ne sme biti prekinuta", odnosno da mora biti obnovljena i da tužilaštvo treba posle određenog roka da izađe pred srpsku javnost i kaže da li ima političke pozadine ubistva ili nema.

"Ako je nema, da onda znamo da je to posledica toga što je proteklo vreme i da je to krivica onih koji nisu radili tu istragu na vreme, a ako ima, da vidimo ko je kriv za to", istakao je lider Nove stranke.

On je ocenio da je nesumnjivo reč o političkom atentatu koji, kako smatra, nije rasvetljen zato što istraga nije išla svojim tokom u poslednjih 10 godina.

"To se ne istražuje jako dugo zato što nema političke volje onih koji su držali vlast od 2004. godine do danas", rekao je Živković i dodao da se taj nedostatak volje može ogledati u ličnim, partijskim, ideološkim ili čak i kriminalnim razlozima.

"Imamo situaciju da je bivši predsednik i premijer Vojislav Koštunica pozvan na razgovor kod tužioca ili kod istražnog sudije, pa se onda ''digla javnost'' i on nije saslušan što je nedozovoljena stvar", naveo je Živković.

Lider Nove strake smatra da svako ko je pod bilo kakvom sumnjom, mora da bude saslušan, a oni koji su nevini, dodaje, treba sami da odu na saslušanje i dokažu svoju nevinost.

autor: MI izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side