13.10.2018 Beograd

Živković: U izborne koalicije Nova ulazi sa onima čiji su politički ciljevi slični našim

Živković: U izborne koalicije Nova ulazi sa onima čiji su politički ciljevi slični našim Foto: Zoran Raš
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da u izborne koalicije ta stranka ulazi sa onim organizacijama čije su ideološke matrice i politički ciljevi srodni njenim.

Na konferenciji Nove stranke u Šapcu Živković je poručio je da je Nova stranka "etalon opozicionog delovanja" i da je to jedina stranka za koju, kako navodi, niko nikad nije mogao da pomisli da šuruje sa Srpskom naprednom strankom.

"U borbi za izborne uslove treba da idemo sa svima koji sebe zovu opozicijom i mogu u dovoljnoj meri to da dokažu. Podele u tom smislu nema - svi zajedno treba da se borimo za fer izbore, sve dok vlast ne popusti, a to, naravno, ne znači izbornu koaliciju, jer Nova stranka na zajedničku izbornu listu treba da ide sa onim partnerima čija ideološka matrica i politički ciljevi jesu njoj srodni", rekao je Živković.

Živković je dodao da bojkot izbora nije solucija, jer vlast već ima veliki broj "GMO stranaka koje glume opoziciju u Parlamentu, a lako će ih pred izbore napraviti još".

On navodi da ih je narod izabrao kao predstavnike u Skupštini i da im je dužnost da se bore za njihove interese, a ne da, kako Živković navodi, pobegnu sa megdana.

Živković ocenjuje da je potrebno pojačati pritisak na vlast, sve dok ne budu primorani da prihvate zahteve opozicije.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je na snazi "demokratura - karikatura demokratije", te da su građani godinama suočeni sa "podmetanjem kredita kao investicija, svakodnevnim operetskim pedstavama i ciljano trovanim primitivizmom i kriminalom".

Na redovnoj konferenciji u Šapcu za nove potpredsednike te stranke izabrani su Norbert Cvijanov iz Subotice i Aleksandar Simić iz Šapca, a Aris Movsesijan izabran je za predsednika stranačkog Saveza.

Aleksandar Simić je na konferenciji rekao da ta stranka, sa svojim koalicionim partnerima, na izborima 2016. godine odbranila Šabac od "najezde naprednjačkog kriminala" i sačuvala ga kao uporište demorkatije u Srbiji.

Cvijanov je oceno da sadašnja vlast pokušava da Srbiju "pretvori u sliku po svojoj meri - u štalu kiča i šunda, laži i obmane", te da je protiv toga neophodna još oštrija borba, bez ikakvih kompromisa.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side