Svet

0

Više od 100 mrtvih u napadu talibana na školu u Pakistanu (FOTO)

Autor: VV

Izvor: Tanjug, Beta

Više od 100 mrtvih u napadu talibana na školu u Pakistanu (FOTO)

Izvor: Foto: Beta, AP

 

On je dodao da je u sukobima talibana i policajaca, koji je još u toku, povređen otprilike jednak broj dece, prenela je agencija AP.

Zvaničnici lokalne bolnice su objavili da je među poginulima i jedan nastavnik i pripadnik državnih oružanih snaga, iako je Katak izjavio da su svi poginuli deca. Talibani su uzeli kao taoce oko 500 učenika i profesora, a izveštač Rojtersa sa lica mesta navodi da se u školi čuje pucnjava, oko zgrade su raspoređeni vojnici i nadleću je helikopteri, a hitna pomoć odvozi povređene učenike.

Policajac Džaved Kan je izjavio da su napadači u školu upali rano jutros i počeli nasumično da pucaju na decu. Na lice mesta su ubrzo stigli pripadnici pakistanske specijalne policije, koji su otvorili vatru na napadače.

Portparol talibana Mohamed Kurasani je u telefonskom pozivu pakistanskim medijima preuzeo odgovornost za ovaj napad, navodeći da je on izveden u znak odmazde zbog napada pakistanske vojske na porodice militanata.

Pakistanska vojska / Fotp: Beta, Ap

"Odlučili smo da napadnemo baš vojnu školu zato što vlada ubija naše porodice i žene. Želimo da i oni osete bol kakvu smo i mi osetili", rekao je Kurasani.

Pešavar je poslednjih godina česta meta napada militanata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR