Vesti

0

Tokom noći 36 prekršaja, ubistvo u Bajmoku

Autor: VV

Izvor: Tanjug

Tokom noći 36 prekršaja, ubistvo u Bajmoku

Kolarić je Tanjugu rekao da je u Bajmoku ispred jednog ugostiteljskog objekta, nakon rasprave, jedna osoba ispalila projektil i pogodila drugu osobu koja je nakon ukazane lekarske pomoći podlegla povredama.

“Tužilac je to kvalifikovao kao ubistvo, policija zna indentitet izvršioca i trenutno se sprovode opsežne mere da se on pronađe i procesuira”, rekao je Kolarić.

On je ipak ocenio da je tokom novogodišnje noći bio ocucvan stabilan javni red i mir i da nije bilo "bezbednosno interesantnih događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana i njihove imovine u većem obimu".

Prema njegovim rečima, doček na otvorenom prostoru na područiju Srbije bio je organizovan u 34 mesta gde je bilo prisutno oko 60.000 posetilaca, a najbrojnije je bilo ispred Skupštine Srbije u Beogradu i u Novom Sadu gde se okupilo oko 12.000 ljudi.

Što se tiče prekršaja javnog reda i mira registrovano je ukupno oko 36 prekršaja, a tom prilikom su 22 osobe zadobile lakše telesne povrede, istakao je Kolarić dodajući da se uglavnom radi o tučama.

“Policijski službenici su doveli više lica u službene prostorije upravo radi preduzimanja daljih mera iz nadležnosti ministarstva vezano za izvršenje prekršaja”, rekao je Kolarić dodajući da je evidentirano i 10 događaja koji je nadlezni tužilac kvalifikovao kao krivično delo, a u većini slučajeva radi se o imovinskim deliktima.

Prema njegovim rečima, sinoć oko 21 čas u Beogradu ukazana je lekarska pomoć osobi zbog teških telesnih povreda nanetih oštrim predmetom, ali se ne zna gde je i na koji način ta osoba povređena jer nije bila komunikativna.

On je istakao i da je na području grada Smedereva evidentirana neovlašćena upotreba vatrenog oružja, da je tom prilikom naneta manja materijalna šteta na stambenom objektu, ali da taj događaj nije imao posledice po zdravlje i život građana.

“I pored više upućenih apela od strane ministarstva koja se odnosila na prevenciju upotrebe pirotehničkih sredstava od nestručnog rukovanja i upotrebe 25 osoba je zadobilo povrede - 10 punoletnih i 15 dece i maloletnih osoba”, rekao je Kolarić dodajući da je 14 osoba zadobilo lake telesne povrede, pet lica teže, a za šest još nema kvalifikacije stepena povrede.

Prema njegovim rečima, tako je u Novom Sadu došlo do požara na jednom vozilu, ali požar je ugašen i nema povređenih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR